Hlavní obsah

Crosby může obhájit trofej Teda Lindsayho

Útočník Pittsburghu Sidney Crosby má šanci obhájit jedinou trofej v NHL, o níž rozhodují sami hokejisté. Šestadvacetiletý Kanaďan je jedním ze tří nominovaných hráčů na prestižní ocenění od NHLPA Ted Lindsay Trophy. Ucházejí se o ni také další centři Ryan Getzlaf z Anaheimu a Claude Giroux z Philadelphie.

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Opora Tučňáků Sidney Crosby (vpravo)

Článek

Vítěz kanadského bodování Crosby byl zvolen nejužitečnějším hráčem NHL podle členů hráčské asociace nejen loni, ale už po sezóně 2006/07. Getzlaf a Giroux ji mohou získat poprvé v kariéře. Slavnostní předávání individuálních trofejí se uskuteční 24. června v Las Vegas.

Crosby už má díky 104 kanadským bodům jistou Art Ross Trophy a kandiduje také na Hartovu trofej. Getzlaf skončil v kanadském bodování základní části druhý (před Girouxem), a pokud by Lindsayho trofej získal, dokázal by to jako první hráč Anaheimu.

Giroux vyhrál čtvrtou sezónu v řadě klubovou soutěž produktivity v týmu Flyers a 28 góly si vyrovnal osobní rekord. Na rozdíl od zbývající dvojice nominovaných hokejistů však už s Philadelphií vypadl z play off.

Reklama