Hlavní obsah

Montreal - Boston 4:2Stav série 2:1Plekanec gólem nastartoval výhru Montrealu. Canadiens vedou sérii s Bostonem

New York
Aktualizováno

Český hokejista Tomáš Plekanec nastartoval úvodním gólem utkání výhru Montrealu nad Bostonem 4:2, díky níž se Canadiens ujali vedení ve čtvrtfinálové sérii play off 2:1. Poprvé ve druhém kole zabrala Minnesota, která tentokrát porazila obhájce Stanley Cupu z Chicaga hladce 4:0 a stav série snížila na 1:2.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Útočník Montrealu Tomáš Plekanec slaví gól ve třetím duelu čtvrtfinále play off proti Bostonu.

Článek
Fotogalerie

Plekanec se trefil v polovině úvodní třetiny a připsal si na své konto třetí gól ve vyřazovací části. Thomas Vanek pálil od modré čáry, místo na bránu ale mířil střílenou přihrávku přesně na hůl českého reprezentanta, který nezaváhal a pohotovou dorážkou otevřel skóre zápasu.

Hlavní hvězdou utkání byl ale obránce P.K. Subban, jenž si při Plekancově gólu připsal asistenci, za šikovné přepuštění puku na Vaneka a ještě v první třetině stihl sám zvýšit na 2:0, když z trestné lavice vystartoval rovnou k samostatnému úniku, který parádně zakončil.

„Abych byl upřímný, byl jsem trochu překvapen a trochu nervózní, mají skvělého gólmana. Snažil jsem se prostě nic nevymýšlet, udělat kličku a puk jsem dostal do brány," vracel se nejproduktivnější obránce letošní vyřazovací části ke své trefě, při níž překonal výtečného gólmana Raska.

Vítězný gól Montrealu na 3:0 vstřelil ve druhé třetině Dale Weise. Hosté snížili až v závěru prostřední části po brance Patrice Bergerona a kontaktní gól dal v čase 17:44 ve třetí třetině Jerome Iginla.

Bruins už ale nepomohla ani více než dvouminutová hra bez brankáře. Naopak tři sekundy před koncem zápasu pojistil výhru Montrealu do prázdné brány Lars Eller.

Žádnou roli tentokrát nehrály přesilové hry. Rozhodčí udělili na obou stranách po jednom dvouminutovém trestu a ani jeden z nich nebyl potrestán. „Snažili jsme se hrát správným způsobem a dnes jsme se dokázali vyhnout pobytu na trestné lavici, což bylo velmi pozitivní. Myslím, že jsme si zápas prohráli v první třetině, i když jsme nakonec měli šanci dostat se zpět do zápasu," hodnotil utkání útočník Bostonu David Krejčí, jenž ve třetím utkání série vyšel bodově naprázdno.

Granlund hvězdou při výhře Wilds

Ve druhém utkání v noci z úterý na středu se na gól čekalo až na začátek třetí třetiny, kdy dostal Minnesotu do vedení Erik Haula. Krátce na to se parádním bekhendem prosadil Fin Mikael Granlund, jenž v závěru utkání přidal svůj druhý gól trefou do prázdné brány, kterým dovršil vítězství Divočáků 4:0.

Chicago, v jehož obraně nastoupil Michal Rozsíval, tak vyšlo poprvé ve čtvrtfinálové sérii gólově naprázdno. Minnesota si připsala ve druhém kole první výhru a snížila stav série na 1:2.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 3. zápas:
Montreal - Boston 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky: 11. Plekanec, 15. Subban, 34. Weise, 60. Eller - 38. Bergeron, 58. Iginla. Střely na branku: 26:28. Diváci: 21.273. Stav série: 2:1.
Západní konference - 3. zápas:
Minnesota - Chicago 4:0 (0:0, 0:0, 4:0)
Branky: 45. a 59. Granlund, 42. Haula, 58. Parise. Střely na branku: 18:19. Diváci: 19.416. Stav série: 1:2.

Reklama