Hlavní obsah

Hráč Kings letěl hlavou přes mantinel, pak udeřil Finský blesk. Anaheim už ví, jak vyzrát na LA

Los Angeles

A dost! řekli si nejspíš hokejisté Anaheimu před třetím čtvrtfinálovým duelem play off NHL proti Los Angeles. Případná třetí porážka by znamenala ztrátu 0:3 a výrazné oslabení šancí na postup, a tak Teemu Selänne a spol. dali rázně najevo, že sezónu opravdu ještě končit nehodlají a po vítězství 3:2 sérii zdramatizovali.

Foto: Richard Mackson, Reuters

Útočník Anaheimu Teemu Selänne (8) se raduje z gólu do sítě brankáře Los Angeles Jonathana Quicka (32).

Článek

Jak moc jsou do boje o nadvládu v Jižní Kalifornii Kačeři nabuzení, ukázal názorně Matt Belskey, jenž nemilosrdně poslal Drewa Doughtyho za mantinel, a to hlavou napřed a nohama vzhůru. Corey Perry zase samou radostí z úvodního gólu udeřil do plexiskla tak, že ve fanoušcích Kings sedících v prvních řadách musela být malá dušička.

Aby ale neměli Ducks cestu za první čtvrtfinálovou výhrou moc jednoduchou, museli se ještě ve třetí třetině vypořádat se střídáním na klíčovém brankářském postu. Deset minut před koncem zápasu musel vystřídat zraněného Frederika Andersena Švýcar Jonas Hiller, jenž půl minuty před koncem utkání ještě inkasoval na 2:3 a hosté se tak museli o výhru bát až do samého závěru.

Víme, jak prodat lístky

„Takhle je to celou sezónu. My prostě víme, jak prodat lístky na zápas. Nikdy nevíte, co se v našich utkáních všechno přihodí. Musíme se pokusit vyhrávat trochu jednodušším způsobem," vtipkoval po utkání třiačtyřicetiletý Finský blesk Teemu Selänne, jenž dal gól na 2:1 a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Hokejisté Los Angeles v prvním kole otočili sérii se San Jose z 0:3 na 4:3 a jejich šňůru šesti vítězství v řadě zastavili Kačeři až nyní.

„Chtěli jsme je za každou cenu porazit. Dnes jsme si dokázali, že jsme toho schopní. Doufám, že jsme do jejich hlav zaseli semínka pochybností. Už ví, že Ducks v téhle sérii mohou uspět," pochvaloval si autor vítězné branky Ben Lovejoy.

Kings tak nevyužili na svém ledě možnost jít do trháku 3:0 v sérii, a jejich kouč Darryl Sutter byl po utkání pochopitelně rozmrzelý. „Oni jsou schopni dávat spoustu gólů. Když je budeme snadno pouštět do rychlých úniků na našeho gólmana, budou nás prostě púorážet. To jsme přesně dneska předváděli," zlobil se Sutter.

Reklama

Související témata: