Hlavní obsah

Nerozmýšlel se ani vteřinu! Nečekaná smlouva s Rangers Zámorského nadchla

V dubnu slavil se Zlínem zisk extraligového titulu, v květnu se pak dočkal premiérového startu na mistrovství světa. Nyní vydařená sezóna jednadvacetiletého hokejového obránce Petra Zámorského dostala krásnou tečku. Ofenzivní zadák podepsal dvouletou dvoucestnou smlouvu s New Yorkem Rangers a v létě zabojuje o to, aby se v příští sezóně dostal do kádru současného finalisty Stanleyova poháru v NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Petr Zámorský během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Původně Zámorský počítal s tím, že v příští sezóně bude hrát ve finském Blues Espoo, nakonec si první angažmá mimo mateřský klub vyzkouší ve slavném americkém klubu.

"První zprávy (o zájmu z NHL) jsem měl pár dní po skončení mistrovství světa, kdy mi volali evropští skauti New York Rangers. Říkali, že by se chtěli potkat. Pak už to bylo na agentovi, který vše řešil," řekl Zámorský ČTK. Protože nebyl draftován, mohl jednat s jakýmkoliv klubem NHL.

O tom, že by možnost zkusit se prosadit do NHL nevyužil, neuvažoval. "Položil jsem si otázku, co více bych mohl chtít. Je to jeden z nejlepších klubů na světě. Kdybych takovou nabídku odmítl, což bych v životě neudělal, tak by další už nemusela nikdy přijít. Nerozmýšlel jsem se ani vteřinu. Hned jsem věděl, že to vezmu a půjdu se o to poprat, abych se dostal do hlavního týmu Rangers," uvedl ofenzivně laděný bek.

Zámorský bude o místo v týmu bojovat v předsezónních kempech. Nejprve jej čeká nováčkovský, poté v září hlavní příprava. Ve smlouvě má zaneseno, že kdyby se do hlavního týmu nedostal, místo na farmu by mohl zamířit zpět do Evropy a hrát v Espoo.

Kvůli Rangers odsunul i dovolenou

"Původně to vypadalo, že mi tuhle možnost do smlouvy nedají. Já jsem totiž od začátku říkal, že bych celou sezónu na farmě moc hrát nechtěl. Agent to ale zkusil vyjednat a podařilo se," pochválil svého zástupce Roberta Spálenku. Případné rozhodnutí by mělo záviset jen na něm. "Teď nad tím nepřemýšlím. Jdu tam s tím, že mě čekají dva kempy a nechám tam sto procent. Uvidíme, jestli to vyjde, nebo ne. Kdyby ne, tak by záviselo na všech okolnostech," řekl.

Kvůli jednání s Rangers odsunul dovolenou a na pár dní k moři se vydá až teď. "Čekal jsem, až to podepíšu. Teď jsme narychlo objednali nějaké Řecko a dnes odlétáme. Ale jen na pět dní. Už tak si ale dám nějaké kolo nebo posilovnu. Od pondělí začnu trénovat. Po čtrnácti dnech pojedu na první kemp a pak se vrátím na letní přípravu do Zlína," popsal Zámorský své nejbližší plány.

Rangers hrají finále Stanleyova poháru a Zámorský může přijít do kádru čerstvého šampióna. Momentálně ale newyorský celek prohrává s Los Angeles 0:3 na zápasy. "Fandím jim a přeji, aby to ještě zvrátili," uvedl Zámorský. Kamarád a reprezentační spoluhráč Michal Jordán si z něho dělal legraci, že by do série stihl i zasáhnout. Kdyby se rychle sbalil a vydal se za oceán. "Už jsme si psali a volali. Všechno je to ale pochopitelně ve srandě, jak jsme mezi sebou zvyklí," dodal Zámorský.

Reklama

Související témata: