Hlavní obsah

VIDEO: Los Angeles slavilo s fanoušky druhý Stanley Cup ve dvou letech

Hokejisté Los Angeles měli po dvou letech opět možnost vychutnat si triumfální oslavy zisku Stanleyova poháru se svými fanoušky a celým "městem andělů". Kings slavili ve vyprodané hale Staples Centre, kde jim aplaudovalo přes 18 tisíc diváků. Ještě předtím ale absolvovali triumfální jízdu po zcela zaplněné ulici Figueroa, stejně jako v roce 2012, kdy si vychutnávali první triumf v historii klubu a oslav se tehdy účastnilo okolo čtvrt miliónu lidí.

Los Angeles Kings se projeli se Stanley Cupem po městě Video: Reuters

 
Článek

Jedním z těch, kteří se po vyslovení jména spíkrem při představovačce jednotlivých hráčů v hale dočkali největších ovací, byl slovenský útočník Marián Gáborík, se 14 góly jasně nejlepší střelec letošních bojů play off.

Nechyběl ani starosta kalifornského města Eric Garcetti. "Naši Králové ledu byli zase jednou považováni za outsidery. Ale se dvěma Stanley Cupy během tří sezón potvrdili, že jsou Králové této hry. Tohle je velký den, pojďme to všichni oslavit," prohlásil Garcetti.

Anže Kopitar a kapitán Dustin Brown dostali otázku, jaké vítězství je jejich nejoblíbenější. "Hned to další," rozbouřili společně zaplněnou halu jednohlasnou odpovědí. "Je poctou být součástí tohoto týmu, beru to jako privilegium. Tak ať se tady za rok zase sejdeme," přál si Justin Williams, držitel Conn Smythe Trophy určené nejužitečnějšímu hráči celého play off.

"Je skvělé hrát hokej ještě v červnu. To byl také náš cíl," připomněl obvyklou dobu, kdy se hraje závěrečná série o Stanley Cup kouč Darryl Sutter, jenž byl rovněž u triumfu v roce 2012.

Jsou něco jako švábi, tvrdily fanynky

"Ale my tam měli už v červnu zápas číslo 7 (ve finále Západní konference) proti Chicagu. Takže cíl jsme museli poupravit s tím, že v červnu je potřeba nejen hrát, ale i vyhrát," dodal Sutter s úsměvem v narážce na rekordně dlouhou šňůru maximálního možného počtu 21 utkání, které museli jeho svěřenci absolvovat, než se prokousali do finále.

Na dlouhé cestě zvládli kromě jiného fantastický obrat v prvním kole proti San Jose, s nimiž prohrávali už 0:3 na zápasy. Všichni v hale na ni mohli zavzpomínat v sestřihu všech bitev, které Králové podstoupili při výpravě na vrchol. Zatímco hala slavila góly a nadšeně si vše užívala, ve tvářích hráčů se zračil údiv, překvapení a zadostiučinění, že to znovu dokázali. V očích některých z nich se zablýskly i slzy štěstí.

"Kings se vždycky dokážou dostat zpátky," prohlásila jedna z fanynek. "Nemůžete je prostě zabít. Jsou něco jako švábi. Ať se snažíte, jak chcete, nezabijete je," našla originální přirovnání druhá.

"Děláte skvělou práci a jste součástí toho úspěchu. Díky vám všem," prohlásil s cennou trofejí nad hlavou kapitán Brown z vršku autobusu s otevřenou střechou.

Reklama

Související témata: