Hlavní obsah

NHL oznámila rozpis pro novou sezónu, Hertla na úvod čekají šampióni z Los Angeles

Devět dní po konci sezóny ohlásilo vedení zámořské NHL rozlosování nového ročníku. Nejlepší hokejová soutěž světa odstartuje ve středu 8. října a základní část skončí po maratónu 1230 zápasů v sobotu 11. dubna.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Marián Gáborík se raduje s vytouženým Stanley Cupem pro vítěze play off NHL.

Článek

Úvodní hrací den nabídne čtyři zápasy včetně toho mezi Los Angeles a San Jose. Půjde o reprízu prvního kola play off právě skončeného ročníku, ve kterém Žraloci vedli už 3:0 na zápasy, přesto nakonec postoupili Králové a nakonec dokráčeli až k zisku Stanleyova poháru. Dalšími zápasy prvního dne budou Boston - Philadelphia, Toronto - Montreal a Calgary - Vancouver.

Sezónu obohatí i tradiční utkání Winter Classic pod širým nebem, ve kterém proti sobě první lednový den nastoupí Washington s Chicagem. Dějiště konání bude teprve upřesněno.

Do nové sezóny vstoupí i tým Arizona Coyotes, který se oficiálně přejmenuje už ve středu 27. června z Phoenixu Coyotes. Jako poslední tým se v domácím prostředí představí svým fanouškům New Jersey. Tým s třemi Čechy Markem Židlickým, Jaromírem Jágrem a Patrikem Eliášem v sestavě čekají na úvod čtyři venkovní zápasy, ve své aréně Prudential Center nastoupí až 18. října proti Hertlovu San Jose.

Reklama