Hlavní obsah

Na Jágrovy rady zapomněl, přesto kontrakt s Dallasem podepsal. Je to legrační, culí se Hemský

Dallas

Když mu po uplynulé sezóně skončila v NHL smlouva, bylo jasné, že na trhu volných hráčů bude mimořádně žádaným zbožím. O hokejistu Aleše Hemského se skutečně strhl zájem, šikovné pravé křídlo chtělo do svých řad několik klubů. Třicetiletý rodák z Pardubic nakonec zakotvil v Dallasu, což si nemůže vynachválit. Až po podpisu smlouvy si vzpomněl na radu Jaromíra Jágra, na kterou během námluv se Stars stačil zapomenout...

Foto: Milan Malíček, Právo

Aleš Hemský na srazu národního týmu

Článek

S vedením Dallasu byl Hemský v kontaktu poslední měsíc. „Jednal jsem se čtyřmi nebo pěti týmy, ale s Dallasem jsem se bavil opravdu hodně. Projevoval největší zájem a byl mou první volbou. Opravdu jsem se s ním chtěl dohodnout," prohlásil mistr světa z roku 2005 a bronzový medailista z olympiády 2006, když se klubu z Texasu upsal na tři roky, během nichž si vydělá 12 miliónů dolarů.

Hemského, který od roku 2002 až do předminulé sezóny oblékal v NHL výhradně dres Edmontonu, tak čeká během čtyř měsíců už druhé stěhování. V březnu zamířil od Olejářů do Ottawy, nyní si bude zvykat opět na nové spoluhráče.

Kromě jednoho. Ve stejný den totiž do Dallasu zamířil i dosavadní kapitán Senators Jason Spezza, se kterým Hemský v uplynulém ročníku nastupoval v jednom útoku a spolupráce jim klapala skvěle.

„S Jasonem jsem hodně mluvil před pár týdny. Bavil jsem se s ním o Dallasu a ptal se ho na jeho možnosti. Nevěděl jsem, že bude vyměněný zrovna sem. Když se to teď přihodilo nám oběma, je to ještě lepší. Je to pro mě skvělá zpráva, takový bonus, protože Jasona opravdu dobře znám. Je to dobrý kluk a výborný hokejista. Jsem za to moc šťastný," neskrývá Hemský svou radost.

Hemský: Dallas může bojovat o Stanley Cup

A vzápětí se musel rozchechtat, když se jej zámořští novináři ptali, jestli si o Dallasu nezjišťoval podrobnosti u Jaromíra Jágra, jenž v klubu působil v sezóně 2012/13. „Ve skutečnosti jsme to totiž probírali v době, kdy tu hrál on. Vyptával jsem se ho, jak to v Dallasu chodí. Odpověděl mi, že je to skvělá organizace, že bych sem jednoho dne rozhodně měl jít hrát," vzpomínal Hemský.

„Jenže (při jednání s Dallasem) jsem na to zapomněl a až vy novináři jste mi to teď připomenuli, což je vlastně dost legrační," nepřestával se smát český šikula.

Současný kádr Dallasu považuje za velice silný. „Mají skvělý tým s Jamiem Bennem a Seguinem a dalšími hráči, teď navíc ještě přichází Jason Spezza. Konečně si zase můžu užívat hokej naplno a Dallas je rovněž bezvadné město. Jsem opravdu nadšený, tohle mužstvo může bojovat o Stanley Cup. I to byl v mém rozhodování důležitý faktor."

Reklama

Související témata: