Hlavní obsah

Dvacítka hokejistů se obrátila v NHL na arbitráž, Češi mezi nimi nejsou

New York

Dvacítka hokejistů včetně hvězdy Montrealu, obránce P.K. Subbana, se rozhodla řešit svůj nový kontrakt u arbitráže. Pětadvacetiletý Subban, který loni získal James Norris Memorial Trophy pro nejlepšího obránce NHL, měl v uplynulé sezóně příjem 3,7 miliónu dolarů. Letos získal s Kanadou zlato na olympiádě v Soči, byl druhým nejproduktivnějším hráčem Canadiens v základní části a nejproduktivnějším v play off.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Hvězda defenzívy Montrealu P.K. Subban pózuje během předávání cen NHL.

Článek

Na nezávislý soud se obrátil z Montrealu také další útočník Lars Eller. Hned tři hráči se takto rozhodli z týmu finalisty Stanleyova poháru New Yorku Rangers. Jsou to útočníci Derick Brassard, Chris Kreider a Mats Zuccarello. Na dvě arbitráže se může chystat vedle Montrealu také Toronto s obráncem Codym Fransonem a brankářem Jamesem Reimerem a Dallas s bekem Cameronem Gauncem a útočníkem Antoinem Rousselem.

Na arbitráž se obrátili také útočníci Brandon McMillan z Arizony, Joe Colborne z Calgary, Jimmy Hayes z Floridy, Dwight King z Los Angeles, Justin Fontaine z Minnesoty, Derek Grant z Ottawy a Nick Spaling z Pittsburghu. Dále pak obránci Matt Bartkowski z Bostonu, Mattias Ekholm z Nashvillu, Jason Demers ze San Jose a brankář Kevin Poulin z New York Islanders.

Možnost obrátit se na nezávislý soud mají chránění volní hráči nejméně se čtyřletou zkušeností v soutěži. Arbitráž bude probíhat v Torontu od 20. července do 4. srpna. Kluby se s hokejisty ale často dohodnou na nových kontraktech ještě před zahájením řízení.

Reklama

Související témata: