Hlavní obsah

Obránce Kuba je už rok bez hokeje a možná ukončí kariéru

Frýdlant nad Ostravicí

Hráčská kariéra hokejového obránce Filipa Kuby se pravděpodobně nachýlila ke konci. Sedmatřicetiletý mistr světa z roku 2001 a bronzový medailista z olympiády v Turíně vynechal celou uplynulou sezónu a prohlásil, že své další kroky oznámí v nejbližších dnech.

Foto: Profimedia.cz

Filip Kuba ještě v dresu Ottawy, kde strávil velkou část zámořské části kariéry.

Článek

"Minulá sezóna nějak vypadala, ale zatím jsem nic neoznámil a ještě o tom nechci mluvit. Myslím ale, že brzy se vyjádřím k tomu, co dál," řekl Kuba v rámci charitativního fotbalového zápasu Kubina Teamu ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Vítkovický odchovanec v uplynulé sezóně NHL neodehrál jediný zápas. Jeho posledním působištěm byla Florida, která ho ale přesně před rokem vyplatila ze smlouvy a Kuba se stal volným hráčem. Vytáhlý bek se pak na dalším angažmá s nikým nedomluvil.

"Byla období, kdy mohlo k něčemu dojít, ale nikdy to nedopadlo. Bylo to způsobeno i okleštěným platovým stropem. Většina týmů, které měly zájem, musela čekat, kdyby se někomu z jejich hráčů něco stalo, aby jim na mě zbyly peníze," vysvětlil Kuba.

Na shánění nového kontraktu rezignoval po olympiádě v Soči. Do té doby se udržoval v kondici pravidelným tréninkem. "Ze začátku jsme chodili čtyřikrát na led třeba i s Vencou Prospalem, Honzou Hlaváčem, klukama z Ruska, ale po olympiádě už jsem trénoval jen sporadicky," řekl Kuba, který především kvůli rodině vůbec neuvažoval o návratu do Evropy.

Účastník dvou olympijských turnajů a někdejší zadák Floridy, Minnesoty, Tampy Bay a Ottawy už naznačil, že pokračování kariéry nebere jako nutnost. "Kdybych chtěl, ještě bych se znovu dokázal na sezónu stoprocentně připravit, ale jsou tam už i jiné faktory. Člověk byl více doma s rodinou, v hlavě vám to pracuje jinak než před deseti lety. Už na to prostě netlačím," řekl Kuba.

Kuba do zámoří odešel v devatenácti letech z Vítkovic a dosud v NHL sehrál 867 zápasů. Vstřelil 74 gólů a připsal si 274 asistencí.

Reklama

Související témata: