Hlavní obsah

Heatley bude působit v NHL v Anaheimu, Schneider prodloužil kontrakt s New Jersey

Kanadský hokejový útočník Dany Heatley bude hrát v NHL za Anaheim. Třiatřicetiletý olympijský vítěz z Vancouveru a dvojnásobný mistr světa uzavřel jako nechráněný volný hráč s Ducks roční smlouvu na jeden milión dolarů. Brankář Cory Schneider zase prodloužil smlouvu s New Jersey. Američan, který do Devils přišel před rokem z Vancouveru, souhlasil se sedmiletým kontraktem v celkové hodnotě 42 miliónů dolarů (844 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Kanadský útočník Dany Heatley vymění dres Minnesoty za barvy Anaheimu.

Článek

Heatley poslední tři sezóny strávil v Minnesotě a po bodově nejhorším ročníku v kariéře musel výrazně slevit ze svých finančních požadavků. Skončila mu šestiletá smlouva na 45 miliónů dolarů, kterou bývalý hráč Atlanty uzavřel ještě v Ottawě. V jejím prvním roce bral 10 miliónů dolarů, další dva roky v San Jose a rok v Minnesotě o dva milióny méně a pak šest a naposledy pět miliónů dolarů.

Do San Jose přišel Heatley v září 2009 z Ottawy v rámci výměny i za útočníky Milana Michálka a Jonathana Cheechooa, do Minnesota v červenci 2011 za Martina Havláta. V uplynulé sezóně si nejlepší nováček NHL z roku 2002 připsal v základní části v 76 zápasech jen 28 bodů za 12 branek a 16 asistencí. V 11 duelech play off zaznamenal gól a pět přihrávek.

Brodeur si hledá nové angažmá

Vítěz Světového poháru z roku 2004 má na kontě v NHL celkem 863 utkání a 791 bodů za 372 tref a 419 asistencí. V 77 duelech play off zaznamenal 63 bodů za 16 přesných zásahů a 47 přihrávek.

Schneider, spoluhráč útočníků Jaromíra Jágra, Patrika Eliáše a Martina Havláta a obránce Marka Židlického měl platnou smlouvu s příjmem čtyři milióny dolarů ještě na rok, po sezóně by však mohl odejít jako volný hráč. V minulé sezóně vychytal tři čistá konta a úspěšnost zákroků měl přes 92 procent.

Schneider zahájí sezónu jako jednička Devils, dosavadní opora Martin Brodeur hledá angažmá na trhu s volnými hráči. "Cory si zaslouží dostat šanci víc než kdokoliv v našem týmu, možná víc než kdokoliv v lize. Dlouho na svou příležitost čekal. Myslím si, že může odehrát 60 až 65 zápasů," řekl trenér Devils Peter DeBoer.

Reklama