Hlavní obsah

Dohoda těsně před arbitráží! Frolík zůstává ve Winnipegu, navíc si polepší o milión dolarů

Praha
Aktualizováno

Jednání o novém kontraktu se táhla dlouhou dobu, teď už má ale období nejistoty za sebou. Hokejový útočník Michael Frolík bude v NHL dál hrát za Winnipeg, se kterým podepsal roční smlouvu na 3,3 miliónu dolarů. Informoval o tom server tsn.ca.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejový útočník Michael Frolík.

Článek

Frolíkovi po uplynulém ročníku vypršela tříletá smlouva, kterou podepsal ještě s Chicagem. Po výhře Stanley Cupu s Jestřáby v roce 2013 byl vyměněn do Winnipegu, kde pobíral v minulé sezóně 2,3 milióny dolarů. Po jejím skončení se stal chráněným volným hráčem, Winnipeg tedy na něj měl přednostní právo.

Rokování o novém kontraktu se však dlouho protahovalo a už se zdálo, že o výši platu pro kladenského odchovance rozhodne až arbitráž, která byla naplánována na tento čtvrtek. Dva dny před ní se ale hráč a jeho agent Allan Walsh s klubem přeci jen dohodli. A šestadvacetileté pravé křídlo musí mít radost, neboť finančně si polepší o milión dolarů.

Frolík odehrál v NHL šest sezón, kromě Winnipegu a Chicaga nastupoval ještě za Floridu, která jej v roce 2006 draftovala jako desátého v pořadí a právě za Pantery o dva roky později do NHL nakoukl. V uplynulém ročníku odehrál Frolík za Winnipeg 81 zápasů, ve kterých vstřelil patnáct branek a přidal dvacet sedm asistencí.

Reklama

Související témata: