Hlavní obsah

Plekance nesnáším, provokuje Marchand. Český útočník mu úder okamžitě vrátil

škv, bumSport.cz

Bývalý kouč Canadiens Jacques Martin je označil za jedny z největších vzájemných rivalů v dějinách všech sportů. Řevnivost mezi Bostonem Bruins a Montrealem Canadiens, dvěma ze šesti zakládajících celků hokejové NHL, se neodehrává jen na ledě, ale i mimo něj. Naposledy přilil oleje do ohně útočník Medvědů Brad Marchand, který se slovně pustil do českého forvarda Canadiens Tomáše Plekance.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Plekanec z Montrealu si v souboji u mantinelu takhle "osedlal" forvarda Bostonu Brada Marchanda.

Článek

Na charitativní akci v rodném Halifaxu dostal šestadvacetiletý Kanaďan od prezidenta American Hockey League Davea Andrewse otázku, který z protihráčů jej štve nejvíc. A vyhlášený provokatér se ani dlouho nemusel rozmýšlet...

„Pár takových hráčů se najde," začal svou odpověď a na tváři mu hrál úsměv. „Tomáš Plekanec z Montrealu... Nesnáším ho, nemůžu ho vystát. Opravdu ho nemám rád," pokračoval klubový spoluhráč Davida Krejčího a přítomní diváci mu začali mohutně aplaudovat. „Očekávám, že mi teď kvůli tomu bude někdo volat a bude na mě naštvaný," zarazil se pak útočník Bostonu.

Když se Plekanec o Marchandových slovech dozvěděl, musel se jim smát. „Myslím, že to je super, když tě nesnáší hráč, který je nejvíc nesnášený v celé lize. Já to beru jako kompliment. Asi mu hodně vadím," řekl v rozhovoru pro Sport.cz. „On reje do každého, zkouší to a celá liga to ví. Ale jak říkám, když vás nemá rád nejneoblíbenější hráč NHL, tak je to umění..."

Konflikt už spolu měli během letošního play off

Není to první konflikt, který oba hráči mezi sebou měli. V rozhodujícím sedmém zápase letošního semifinále play off Východní konference vedl Montreal na ledě svého soupeře 2:1, když se ve třetí třetině chystalo buly v obranném pásmu Medvědů. Ještě než rozhodčí stačil vhodit puk na led, Marchand přijel k Plekancovi a udeřil jej přímo do tváře.

Cíl byl jasný. Rozhodit českou hvězdu, aby se nechala unést a šla si se svým sokem vyřídit účty. Plekanec je totiž v Montrealu brán za skvělého defenzivního hráče, jenž je často nasazován na největší hvězdy soupeře. Reakce kladenského rodáka? Jen se tázavě ohlédl k sudímu a soustředil se na hru. I díky jeho chladnokrevnosti Canadiens zápas vyhráli a postoupili do finále konference.

Plekanec: Naše zápasy jsou vždycky vyhrocené

„Bostonu asi moc nepřidalo, že jsme je letos vyřadili. On to nebyl jen Marchand, kdo to špatně nesl. Ale pro nás je to dávno pryč, začne nová sezóna a nikdo už to řešit nebude. Alespoň teda z naší strany. Jestli oni to řeší, tak prosím," zůstává Plekanec v klidu.

Po posledním konfliktu je pravděpodobné, že nejbližší duel dvou rivalů bude opět vyhrocený. 16. října se mají fanoušci na co těšit. „Naše zápasy byly za poslední roky vždycky vyhrocené. Ale ještě víc se to vyhrotilo, když do Bostonu přišel jako kouč Claude Julien, který trénoval i v Montrealu. Tehdy se to docela zvedlo plus pár sérií v play off," uznává Plekanec.

Reklama

Související témata: