Hlavní obsah

Na hrad Šternberk nejprve přivezl Stanley Cup, teď nevěstu. Hokejový reprezentant Krejčí se oženil

Šternberk

Tahoun hokejového Bostonu v zámořské NHL David Krejčí rozesmutnil všechny své obdivovatelky. Tedy až na jednu - Američanku Naomi Starr, kterou si v sobotu vzal za ženu v rodném Šternberku. Tamní hrad už zažil návštěvu slavného Stanley Cupu, který Krejčí vyhrál v roce 2011.

Foto: Hrad Šternberk

Ženich David Krejčí (uprostřed) a jeho nevěsta Naomi Starr na hradě Šternberk.

Článek

Zbrusu nový manželský pár se potkal před pěti lety právě v Bostonu, kde Krejčí léta válí za tamní hokejový celek Bruins. Pro svatbu si nakonec česko-americký pár zvolil rodiště reprezentačního borce Šternberk. Obřad pak proběhl na místním hradě, opěvované to kulturní památce.

Nevěsta sice dorazila s menším zpožděním, kvůli rozbitému zipu na šatech její sestry a zapomenuté kytici, ale nakonec se hlemýždím tempem automobilového veterána značky Panhard a Lavassor z roku 1912 vyšplhala na kopeček, kde ji již čekala milovaná náruč nastávajícího manžela.

Osmadvacetiletý Krejčí na obřad nepozval nikoho ze slavných hokejových kolegů, ze zámoří ani nepřiletěl žádný spoluhráč z dresu Medvědů. „Nechtěl jsem kluky z Bostonu pozvat jenom jednoho nebo dva a zbytek týmu ne," vysvětloval Krejčí. „Buď všichni, nebo nikdo. A dopadlo to na druhou variantu, bylo by nás už moc," dodal pro server iSport.cz.

Před samotným obřadem prý český hokejista příliš nervózní nebyl a ještě dopoledne si užíval pohodové atmosféry u bazénu s kamarády a rodinou. Svatební oslavu pak naplánoval ve stejném kruhu. „Zatancujeme si, máme nachystaná žebra, kuřecí řízky a hlavně pivo – točit se bude Šerák jedenáctka," mnul si ruce čerstvý novomanžel.

Reklama

Související témata: