Hlavní obsah

Brankář Bishop prodloužil své působení v Tampě Bay

Hokejový gólman Ben Bishop se v zámořské NHL dohodl s vedením Tampy Bay na prodloužení kontraktu o dva roky. Sedmadvacetiletý Američan, jenž v minulém ročníku plnil roli týmové jedničky, by tak měl působit v dresu Lightning minimálně do roku 2017.

Foto: Profimedia.cz

Gólman Tampy Bay Ben Bishop.

Článek

Bishop si výrazně finančně polepší. Po nadcházejícím ročníku, kdy mu doběhne druhá polovina dvouleté smlouvy a v němž bude pobírat 2,3 miliónu dolarů, vstoupí v platnost nově uzavřený kontrakt, jenž mu zaručuje celkový příjem 11,9 miliónu dolarů.

Floridský celek získal Bishopa z Ottawy nedlouho předtím, než vybojoval v roce 2013 s výběrem USA bronz na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku. V minulém ročníku nastoupil do 63 zápasů, které odchytal s průměrem 2,23 inkasované branky na utkání při úspěšnosti zákroků 92,4 procenta. Navrch přidal pět čistých kont a objevil se v nominaci na prestižní Vezinovu trofej, určenou nejlepšímu brankáři elitní hokejové soutěže.

V minulosti chytal Bishop také za St. Louis. Právě Blues si ho do NHL vybrali jako 85. hráče draftu 2005. Celkem zasáhl do 108 duelů základní části, průměrně obdržel 2,4 gólu na zápas a úspěšnost zákroků má 92 procent. V jedenácti případech dokončil zápas s čistým kontem. V play off o Stanleyův pohár si dosud nezachytal.

Reklama

Související témata: