Hlavní obsah

Hokejisté Montrealu nemají kapitána, asistentem je i Plekanec

Montreal

Hokejisté Montrealu Canadiens nebudou mít v příští sezóně kapitána. Nejúspěšnější klub historie NHL místo toho jmenoval čtyři asistenty, z nichž jedním bude český útočník Tomáš Plekanec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec bude v Montrealu jedním z asistentů

Článek

Canadiens se ocitli bez oficiálního vůdce v létě, poté co Brian Gionta, jenž nosil C na dresu poslední čtyři sezóny, přestoupil do Buffala. Kapitána neměl Montreal naposledy v sezóně 2009/10, kdy po deseti letech v této funkci odešel Fin Saku Koivu.

Spolu s jednatřicetiletým Plekancem, jenž byl kapitánem české reprezentace na letošních olympijských hrách v Soči, budou asistenty americký útočník Max Pacioretty, ruský obránce Andrej Markov a kanadský zadák P.K. Subban.

Protože podle pravidel NHL mohou v utkání nastupovat pouze tři hráči s A, třicátníci Plekanec a Markov budou asistenty celou sezónu a pětadvacetiletí Pacioretty se Subbanem se budou střídat v domácích a venkovních zápasech.

Kladenského odchovance Plekance čeká jedenáctá sezóna NHL, v níž dosud oblékal pouze dres Montrealu. Za Canadiens odehrál 679 zápasů, vstřelil 176 gólů a připsal si 263 asistencí.

Reklama

Související témata: