Hlavní obsah

Suspendace a žádné peníze. Zraněný gólman Minnesoty tvrdě pyká za kopnutí do zdi

Minnesota

Brankář Josh Harding má před startem nové sezóny NHL pořádné trable. Po nedělním incidentu se spoluhráčem utrpěl zlomeninu pravé nohy a na hokej musí na dva až tři měsíce zapomenout. Navíc jeho exces mimo led nehodlají Wild jen tak pominout. Vedení klubu třicetiletého gólmana suspendovalo a během doby, co bude zraněn, mu nepřijde na účet ani jeden dolar. Informoval o tom server kanadské televizní stanice TSN.

Foto: Profimedia.cz

Gólman Minnesoty Josh Harding.

Článek

Harding prožívá těžké časy. V předloňském roce mu lékaři diagnostikovali roztroušenou sklerózu, začátek letošní sezóny zase vynechá kvůli obyčejné klukovině.

Těsně před startem přípravného kempu Divočáků totiž neudržel emoce na uzdě a po hádce se spoluhráčem kopl vzteky do zdi. Výsledkem byla fraktura pravé nohy a Harding, o němž Minnesota uvažovala na pozici brankářské jedničky, si nezachytá minimálně dva měsíce.

Harding v minulém ročníku odchytal 29 zápasů s průměrem 1,65 gólů na zápas. Jeho úspěšnost zákroků činila 93,3 %.

Šance zachytat si v zámořské soutěži se nyní naskýtá Darcymu Kuemperovi, který se s Minnesotou ve čtvrtek domluvil na podmínkách nové jednocestné dvouleté smlouvy. Kuemper si v základní části loňské sezóny připsal na konto 26 utkání, v play off pak zasáhl do šesti duelů. O místo mezi třemi tyčemi bude bojovat s ostříleným Finem Niklasem Bäckströmem. Wild navíc ještě vyzkouší ruského brankáře Ilju Bryzgalova, který je v současnosti volným nechráněným hráčem.

Reklama

Související témata: