Hlavní obsah

Chci hrát do padesáti, vybalil Jágr na zámořské novináře. Vypadá na pětadvacet, říká kouč

New York/Praha

Poslední sezóna? Nic takového! Když Jaromír Jágr dorazil na předsezónní přípravu New Jersey, zvěstoval zámořským novinářům úplně jiné plány. I přesto, že jeho dvaačtyřicet let nahrává dotazům na konec kariéry. I přesto, že bude nejstarším hráčem nadcházejícího ročníku zámořské NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr během nedávného dodatečného předávání Zlaté hokejky.

Článek

„Takhle vůbec neuvažuju. Jen proto, že mi je přes čtyřicet, nemusím končit. Jen bude těžší se mezi tím mládím prosadit,“ uvedl Jágr pro northjersey.com. Budu-li zdravý, nebude to můj poslední rok v hokeji. Chci hrát do padesáti, možná i déle. Ale hlavně chci hrát NHL, pokud budu dost dobrý,“ říkal dále.

„Vypadá na pětadvacet, je ve skvělé kondici.  Jsme rádi, že tu je,“ poznamenal Pete DeBoer, kouč Devils, v jejichž dresu v minulé sezóně Jágr nasbíral 67 bodů (24 gólů a 43 asistencí) a spoluhráči byl zvolen nejužitečnějším hráčem.

Kladno a Las Vegas, to byla dvě místa, kde se převážně chystal na novou sezónu. „Ve Vegas jsem pracoval v bazénu, je tam pořád horko, takže to není problém,“ podotkl. Na rozdíl od jiných hráčů nevyužívá osobního trenéra. „Toho jsem nikdy v životě neměl. Ale neznamená to, že bych v jejich prospěch nevěřil,“ uvedl Jágr.

V nejbližší době podle všeho vskutku jen zranění mohou zničit jeho kariéru. „Jsou jich dva druhy. Buď přijdou, když nejsi připraven, nebo když nemáš štěstí. Ten první druh nesnáším. Čím silnější jsi, tím je větší šance, že zůstaneš zdravý,“ přemítal.

Protlačí se Devils do play off?

Jágr ovšem naznačil, že mu nějakou dobu potrvá, než se dostane do patřičného rytmu. Váhově na tom není nijak zvlášť odlišně od konce minulé sezóny, která skončila pro Devils smutně. Do play off se nedostali. Povede se jim to letos?

„Musíme mít lepší start než před rokem. To nás loni zabilo, ne závěr! Je prostě lepší mít body dříve, než je pak sbírat, když jste pod tlakem,“ připomněl. Loni Devils vyhráli jediný z prvních deseti zápasů sezóny.

Do nového ročníku vstoupí tým i s novými tvářemi. Co Jágr říká příchodům hráčů jako Mike Cammalleri a Martin Havlát? „Nerad odpovídám na tyhle otázky před začátkem sezóny, dokonce ještě před tím než jsme vůbec vyrazili na led. Myslím si, že Lou (Lamoriello - generální manažer klubu) je dost chytrý, aby věděl, koho podepsat. Musíme počkat a uvidíme, jak to všechno bude v průběhu zápasů.“

Domníváte se, že Jaromír Jágr může hrát hokej až do padesáti?
Ano, i v NHL. Je to výjimečný hráč
66,9 %
Ano, ale nikoli v NHL
21,6 %
Ne. Kariéru ukončí dříve
11,5 %
Celkem hlasovalo 8829 čtenářů.

Reklama