Hlavní obsah

Pálffy a Jágr mi naháněli největší strach, vyznal se legendární Brodeur

New York

Ještě stále aktivní brankářská legenda Martin Brodeur neví, kde, a zda vůbec, bude v nadcházející sezóně chytat. Přesto si našel čas a pro NJ Advance Media vyzradil, kteří hokejisté mu naháněli nejčastěji husí kůži. Mezi pěticí nejobávanějších útočníků je i Jaromír Jágr.

Foto: Profimedia.cz

Jaromíra Jágra se Martin Brodeur v minulé sezóně obávat nemusel, hráli spolu v New Jersey Devils.

Článek

Český veterán bude i nadcházejícím ročníku NHL oblékat dres New Jersey Devils, tedy týmu, v němž slavný Kanaďan odehrál celou svou kariéru. Nastoupil do rekordních 1259 zápasů, vyhrál z nich 688 a ve 124 případech za svá záda nepropustil žádný puk. Ve své kariéře v NHL čelil podle statistik přesně 675 160 střelám. V dresu Javorových listů vyhrál dvoje olympijské hry.

Na prvním místě svého žebříčku nejneoblíbenějších hráčů coby soupeřů zařadil dvaačtyřicetiletý Brodeur někdejšího slovenského reprezentanta Žigmunda Pálffyho. Střelec 329 branek v zámořské soutěži se přitom proti gólmanovi z New Yorku prosadil „jen" třináctkrát, což z něj dělá „až" dvanáctého nejúspěšnějšího střelce.

Jágr Brodeura překonal osmnáctkrát

Hned v závěsu je slavná 68 Jaromír Jágr. Toho se v nedávno uplynulé sezóně ale obávat nemusel. Gól mu odchovanec kladenského hokeje mohl vstřelit maximálně tak na tréninku, protože oba hráli v Devils. V předchozích letech se mu ale podařilo puk za Brodeurova záda propasovat osmnáctkrát. Nejvíc ze všech hráčů, kteří Brodeura budili ze spaní.

I další dva obávaní hráči jsou z Evropy. A oba z Ruska. Prvním z nich je Alexej Morozov, o němž kdysi Brodeur skutečně v legraci prohlásil, že má kvůli němu noční můry před každým vzájemným zápasem. Ruské pravé křídlo slavného gólmana překonalo jedenáctkrát. Dalším do party je Alexander Ovečkin. Jedna z největších hvězd současnosti vstřelila Brodeurovi sedm branek.

A posledním hokejistou je Brodeurův krajan Joe Sakic. Člen Síně slávy NHL nastřílel Brodeurovi deset branek. Společně vybojovali zlaté olympijské medaile v roce 2002 v Salt Lake City.

Kterého z hráčů byste se jako brankáři báli nejvíc?
Žigmund Pálffy
7,4 %
Jaromír Jágr
63,7 %
Alexej Morozov
1,8 %
Alex Ovečkin
21,8 %
Joe Sakic
5,3 %
Celkem hlasovalo 9293 čtenářů.

Reklama