Hlavní obsah

Hokejisté Straka a Nejezchleb putují na farmu. Košťálek se vrátil do Rimouski

Český hokejový útočník Petr Straka opustil přípravný kemp Philadelphie a přesunul se do týmu Lehigh Valley Phantoms z nižší AHL. Na premiéru v NHL si musí počkat i Richard Nejezchleb, který byl z přípravného kempu New Yorku Rangers na farmu do Hartfordu.

Foto: JOHN WOODS, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Dvaadvacetiletý Straka působil na farmě Flyers už v minulé sezóně. Plzeňský odchovanec zatím na první start v zámořské NHL čeká.

V minulém ročníku Straka v dresu Adirondacku v AHL nasbíral v 60 zápasech 27 bodů za devět branek a 18 asistencí. Teď jej čeká působení v novém prostředí. Z Glens Falls ve státě New York, kde sídlil Adirondack, se záložní tým Philadelphie přesunul do Allentownu v Pensylvánii. Tam sídlí nově vzniklý klub Lehigh Valley Phantoms.

Straku původně draftoval v roce 2010 v druhém kole jako 55. hráče v pořadí Columbus, ale práva na něj ztratil, protože s ním nepodepsal do dvou let smlouvu. Od roku 2009, kdy odešel z Plzně, působil český hokejista tři roky v juniorské QMJHL v Rimouski a další rok ve stejné soutěži v Baie-Comeau. Loni jako volný hráč podepsal tříletý kontrakt s Philadelphií.

Nejezchleb putuje do Hartfordu

Do nižší AHL odchází i Nejezchleb. Dvacetiletý slávistický odchovanec, jehož si finalista Stanleyova poháru vybral letos v pátém kole draftu jako 122. hráče v pořadí, působil uplynulé dva roky v Brandonu v juniorské WHL.

Nejezchleb má za dva roky ve WHL bilanci 101 zápasů v základní části a 81 bodů za 43 branek a 38 asistencí. V devíti duelech play off si připsal devět bodů za pět gólů a čtyři přihrávky. V Brandonu mohl pokračovat i v nadcházející sezóně, ale vedení Rangers se rozhodlo využít jej v Hartfordu.

Košťálek se vrátil do Rimouski

Zpět z přípravného kempu Winnipegu do týmu Rimouski Océanic hrající juniorskou QMJHL. Devatenáctiletého sparťanského odchovance čeká v QMJHL už třetí ročník. Do zámoří odešel po sezóně 2011/12, v které nastoupil v deseti zápasech za Spartu v extralize.

Winnipeg si vybral Košťálka loni ve čtvrtém kole draftu NHL jako 114. hráče v pořadí. V QMJHL se dostal v sezóně před draftem do All Stars týmu nováčků. Na kontě má v této soutěži 103 utkání v základní části a 45 bodů za deset branek a 35 asistencí. Ve 12 duelech play off si připsal čtyři přihrávky.

Reklama

Související témata: