Hlavní obsah

Brankář Will se přesunul z Colorada na farmu do Lake Erie. Culek jde z Ottawy do Binghamtonu

Denver

Český hokejový brankář Roman Will byl v pondělí poslán z přípravy Colorada na farmu do Lake Erie do nižší AHL. Dvaadvacetiletý Will, který dosud působil v Mladé Boleslavi, podepsal v květnu s Coloradem jako nedraftovaný volný hráč dvouletou smlouvu. Startu v NHL se zatím neočká ani útočník Jakub Culek, který putuje z přípravného kempu Ottawy na farmu do Binghamtonu do nižší AHL.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Hokejisté Colorada Avalanche. Vzadu trenér Patrick Roy.

Článek

Will má na kontě jediný extraligový start ze skupiny o umístění z ročníku 2010/11, minulé dvě sezony chytal za Mladou Boleslav v první lize. V ročníku 2011/12 působil v zámořské juniorské QMJHL v celku Moncton Wildcats.

V uplynulé sezóně v základní části druhé nejvyšší české soutěže odchytal 20 zápasů s průměrem 1,84 obdržené branky a úspěšností zákroků 92,86 procenta a pětkrát udržel čisté konto.

V deseti duelech play off měl průměr 1,81 gólu na utkání, úspěšnost 92,07 procenta a připsal si dvě nuly. V úspěšné baráži, v které si Mladá Boleslav vybojovala návrat do extraligy, nastoupil jen dvakrát, měl průměr 5,27 branky na zápas a úspěšnost 84,91 procenta.

Culek odchází do Binghhamtonu

Dvaadvacetiletý Culek si nevybojoval místo v kádru Ottawy a míří do Binghamtonu. Mladý forvard se přesunul do záložního týmu spolu s dalšími 19 hráči a vydali se do Evropy. V Lyonu čeká Binghamton při týdenním pobytu přípravný zápas s dalším účastníkem AHL Syracuse Crunch a ještě duel v Grenoblu.

Culka draftovala Ottawa v roce 2010 ve třetím kole jako 76. hráče v pořadí. Rodák z Klatov odešel z Plzně do zámoří rok před draftem. Tři roky hrál v QMJHL za Rimouski, pak se ve stejné soutěži přesunul do Cape Bretonu.

Za Binghamton sehrál v minulých dvou sezonách jen deset zápasů, v kterých nebodoval. Převážnou část uplynulého ročníku strávil Culek v ECHL v týmu Elmira Jackals. Ve 49 utkáních zaznamenal 30 bodů za osm gólů a 22 asistencí.

Reklama

Související témata: