Hlavní obsah

VIDEO: Dlouhý vlasy, já rychlej, obránci pomalí, vzpomíná Jágr před startem NHL na svůj první gól

Praha

Ponořil se do minulosti, při aktivním návratu na svoji facebookovou stránku Jaromír Jágr připomněl pro něj památné datum 7. října. Přesně před 24 lety v dresu Pittsburghu dal proti svému současnému klubu New Jersey Devils první gól v NHL a radoval se z výhry 7:4.

První gól Jágra v NHL

 
Článek

Na Facebooku se kromě jiného omlouvá, že se dlouho neozval hokejové rodině. „Já byl tak unavený, že jsem ani nezvládl psát prstem na klávesnici. Hrozná dřina, ale tak to má být. Jó a abych nezapomněl, dnes je to přesně 24 let, co jsem dal v NHL svůj první gól...," píše dvaačtyřicetiletá legenda a připomíná s vtipem a nadhledem vstup do sezóny, v níž se podílel na zisku Stanley Cupu. Sdělení doplňuje smajlíkem.

Ona zmíněná trefa nebyla nějakou velkolepou parádou. Spíše šlo o pohotovou dorážku za záda Chrise Terreriho, se kterým se Jágr shodou okolností dnes a denně potkává. Terreri patří do trenérského týmu Devils..

„To byly časy, dlouhý vlasy, já rychlej a obránci pomalí. Teď: krátký vlasy, já pomalej a obránci rychlí. Nedá se nic dělat. Čas nevrátíš a jak zpívá skupina Turbo: To každý umí hrát, jak král, když v rukou má samý trumfy, ale hrát prý se má, jenom s tím, co máš, co znáš...," pokračuje evidentně dobře naložený Jágr. Tento týden to na amerických a kanadských stadiónech znovu vypukne. Devils začínají na ledě Philadelphie v noci ze čtvrtka na pátek. „Tak mi držte palce," dodává

Reklama

Související témata: