Hlavní obsah

Stamkos trpělivě čekal na gólové procitnutí. A hattrickem srazil Montreal

Tři zápasy s jedinou asistencí, to pro útočníka Tampy Bay Stevena Stamkose nebyla příliš dobrá vizitka. Kanadský hokejista se po slabším startu nové sezóny NHL rychle otřepal a v pondělí večer v zápase s Montrealem exceloval. Canadiens jen přihlíželi Stamkosově show, čtyřiadvacetiletý hráč nakonec nastřílel hattrick.

Foto: MIKE CARLSON, ČTK/AP

Kapitán Tampy Bay Steven Stamkos slavil proti Montrealu hattrick.

Článek

Stamkos se poprvé prosadil v polovině první třetiny, když využil přesilovou hru Blesků a zvyšoval na průběžných 2:0. Podruhé skóroval ve 34. minutě poté, co na modré čáře převzal dlouhý pas od Hedmana a sám před brankářem Pricem nezaváhal. Třetí branku přidal na konci druhé třetiny znovu při početní výhodě.

„Výborný zápas," liboval si kanadský útočník po premiérových trefách v novém ročníku NHL. „Naučil jsem se být trochu vytrvalý a věřil, že góly zase přijdou," vykládal zámořským novinářům. „Pak hraješ s větší jistotou, víc si věříš, když máš puk na hokejce. Obvykle to tak bývá - dáš jeden gól, a další se jen hrnou," smál se Stamkos.

V aréně Amalie se sešlo 17 622 diváků a kanadský útočník si užíval svůj osmý hattrick v NHL. „Mám velkou radost pokaždé, když slyším burácet zdejší publikum. Sehráli jsme náš nejlepší zápas v sezóně. Je fajn, že se trefili i jiní hráči. Takové vítězství nás nakopne," věří čtyřiadvacetiletý střelec.

Stamkos může potvrdit vzrůstající formu už ve středečním nočním duelu proti New Jersey Devils.

Reklama

Související témata: