Hlavní obsah

NY Rangers - Tampa Bay 1:5Palát se dvěma body podílel na kanonádě Tampy

Aktualizováno

Hokejisté Tampy Bay zvítězili v jediném pondělním zápase na ledě New York Rangers 5:1. K výhře dvěma asistencemi přispěl také český útočník Ondřej Palát. Jezdci prohráli potřetí v řadě, Tampa se drží na třetí příčce Východní konference.

Foto: Trevor Hagan, ČTK/AP

Jason Garrison (vlevo) a Ondřej Palát se radují z branky.

Článek

Rangers se v úvodu zápasu dostali do několika zajímavých střeleckých pozic, gólman Bishop ale Blesky podržel. To se nepodařilo na druhé straně Lundqvistovi, jehož po nájezdu překonal Kučerov. Gólová akce začala u Paláta, který našel ve středním pásmu Johnsona, jenž Rusa ve službách Lightning vyzval k sólu. Druhý gól přidal po parádní Stamkosově akci v přesilové hře Callahan.

Domácím se ale vydařil vstup do druhé třetiny. I Jezdci se prosadili v početní výhodě, po 32 vteřinách prostřední třetiny skóroval St. Louis. Rangers pak měli několik příležitostí k vyrovnání, na to ale i kvůli dalším výborným zákrokům hostujícího brankáře nedosáhli. Naopak Tampa navýšila vedení, když první hvězda zápasu Stamkos proměnil další nájezd na Lundqvista.

V závěru druhé třetiny pak přidal další gól Blesků Killorn, u jehož branky si bod za asistenci připsal znovu Palát, a o vítězi bylo rozhodnuto. Poslední gól padl v závěrečně třetině, v níž se podruhé v utkání prosadil Callahan, někdejší dlouholetý kapitán Rangers.

NY Rangers - Tampa Bay 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Branky: 21. St. Louis - 15. a 58. Callahan, 7. Kučerov (Palát), 35. Stamkos, 39. Killorn (Palát). Střely na branku: 16:30. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Stamkos, 2. Callahan, 3. Johnson (všichni Tampa).

Reklama

Související témata: