Hlavní obsah

Ani 100 ran by nepomohlo, posteskl si kouč New Jersey. Brankář Anderson ničil Jágrovu družinu

New York

Bojovali, měli šance, stříleli. Ale všechno bylo na nic. Nula dokonale vyjadřovala zmar hokejistů New Jersey Devils v pokračování NHL proti Ottawě, které stačilo k výhře málo. Tedy relativně málo. Dva góly a spolehlivý výkon Craiga Andersona, který v bráně likvidoval 34 střeleckých pokusů soupeře. Kanadskému týmu jich na dva vstřelené góly stačilo šestnáct.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Patrik Eliáš (26) střílí, ale ottawský brankář Craig Anderson (41) zůstal nepřekonán.

Článek

"Myslím ale, že hráči odevzdali na ledě všechno. Bojovali, splnili naše pokyny, jen prostě výsledek vypadá jinak, než o jaký jsme se snažili," posteskl si trenér Devils Peter DeBoer. "Vytvořili jsme si dost šancí na to, abychom dali gól, ale Anderson byl fenomenální. Dnes bychom ho asi nepřekonali, i kdybychom na něj poslali puk stokrát," pokračoval kouč.

Jeho hráči vyšli z utkání gólově naprázdno počtvrté v sezóně a potřetí v posledních dvanácti zápasech. Start do sezóny byl přitom snad až nečekaně vydařený.

V zápase ďábelsky dokonalý Anderson potřetí v sezóně vychytal čisté konto. Šesti ranami ho marně zkoušel překonat obránce Eric Gelinas, pět jich přidal uzdravený Patrik Eliáš, čtyři Jaromír Jágr...

Anderson: To není kvalitní hokej

To Ottawa měla i zcela hluché chvíle. Ta největší bez střely na bránu trvala 18 minut čtyřicet vteřin na přelomu první a druhé třetiny. Anderson na druhé straně v tomto údobí učinil 12 zásahů.

"Tenhle trip se docela vydařil, ale jsou věci, které musíme zlepšit," poznamenal Anderson k bilanci posledních tří zápasů na hřištích soupeřů (3:2 po nájezdech v Bostonu, 4:5 po nájezdech v Buffalu a 2:0 v New Jersey).

Zatímco Devils propadli po sérii pěti porážek na čtrnácté místo, Ottawa tabulkou Východní konference stoupá. Už je jedenáctá, "Nemůžeme ale očekávat, že budeme vyhrávat 1:0. Tohle prostě není kvalitní hokej. Myslím, že všichni víme, že je třeba se zlepšit," dodal brankář Ottawy.

Reklama

Související témata: