Hlavní obsah

Bučení neschvaluju, to jsme si nezasloužili, mrzelo Eliáše

Nedobrá nálada panuje v Prudential Center, kde své zápasy hrají hokejisté New Jersey Devils. Tým s výrazným českým zastoupením jde od porážky k porážce a příčky zaručující účast v play off se Ďáblům výrazně vzdalují. Bez zisku jediného bodu zůstali Ďáblové i v posledním utkání proti Ottawě, které skončilo 0:2. A fanoušci dali svou nevoli najevo tak, jak už se to na hokejových stadiónech děje - bučením. To se ale nelíbilo navrátilci do sestavy Patriku Eliášovi.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Patrik Eliáš z New Jersey se snaží překonat brankáře Ottawy Craiga Andersona.

Článek

Podle osmatřicetiletého českého útočníka si hráči New Jersey bučení od diváků za výkon se Senátory nezasloužili. „Fanoušci jednoznačně bučeli. Byli zklamaní. Ale to my taky. Věřte mi. Ale dnes jsme si to nezasloužili," říkal po zápase Eliáš. A statistiky mu dávají za pravdu: na brankáře Ottawy vyslali 34 střel. Ani jedinou ale gólman hostů Anderson za svá záda nepropustil.

„Snažili jsme se, byli jsme lepším týmem. Chápeme to (bučení), ale dnes jsme si ho nezasloužili. To neschvaluju," dodal Eliáš, který se do sestavy vrátil po pětizápasové absenci způsobené zraněním třísel.

Všech pět zmíněných zápasů Jágr a spol. prohráli, pátou porážku si svěřenci Petera DeBoera připsali také na domácím ledě. Tým z Newarku zažívá tíživé chvíle už dlouhou dobu. Z posledních šestnácti duelů vyhrál pouhé tři, v tabulce Východní konference se propadl na 14. příčku a v celé soutěži pouhých pět celků posbíralo méně bodů.

„Každý čas od času bučí. Ale my sami víme nejlépe, kdy si to zasloužíme. Hráli jsme dobře. Předvedli jsme několik kvalitních věcí, hodně pozitivních. Jde jen o to, že když nestřílíte góly, nemůžete v hokeji vyhrát," hledí do budoucna Eliáš s optimismem. Další možnost přerušit sérii proher budou mít Devils v noci ze soboty na neděli, kdy na domácím ledě vyzvou Tampu Bay.

Podaří se New Jersey přerušit sérii proher v domácím zápase s Tampou Bay?
Ano
47,6 %
Ne
52,4 %
Celkem hlasovalo 4153 čtenářů.

Reklama

Související témata: