Hlavní obsah

Doanova haluz zmátla brankáře a pobavila trenéra. To jsem ještě neviděl, přiznal kouč Arizony

New York

Tomu se říká klika. Hokejista Shane Doan zlomil v závěru exekuce samostatného nájezdu čepel hole, přesto jeho šourák k překvapení všech skončil v síti! Útočník Arizony zmátl brankáře Anaheimu Frederika Andersena opravdu dokonale, jeho kuriózní trefa navíc přinesla Kojotům v NHL cennou výhru 2:1.

Foto: Rick Scuteri, ČTK/AP

Útočník Arizony Shane Doan překonává v samostatných nájezdech brankáře Anaheimu Frederika Andersena.

Článek

Duel v Gila River Areně začal lépe pro hosty. V 10. minutě se trefil zblízka Bourque, jenže Ducks se z vedení dlouho neradovali. Hned o minutu později totiž srovnal dělovkou od modré Zbyněk Michálek, jenž se radoval z gólu proprvé v sezóně. Vypadalo to na gólové hody, jenže oba brankáři se ve zbytku střetnutí překonávali a ani jeden z nich už puk za svá záda nepustil.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, které vyvrcholily ve čtvrté sérii. Domácí Doan se rozjel na Andersena, v rozhodující chvíli ho však zradila hokejka. Při pokusu o střelu zlomil čepel a vyslal tak jen slabou střelu k levé tyči, která však gólmana Kačerů zmátla. Andersen totiž místo puku vyrazil nad bránu letící čepel, kotouč klouzající po ledě však už zastavit nedokázal. A protože vzápětí neuspěl na druhé straně Ryan Getzlaf, radovali se Kojoti z cenného bonusového bodu.

"Byla to prostě rána, která trhá hokejky," vtipkoval po utkání Doan, jenž se na nájezd postavil vůbec poprvé v sezóně. "Tenhle typ střely běžně používám v zápase. Většinou exploduje puk, tentokrát to odnesla hůl," podotkl sarkasticky. "Snažil jsem se mířit mezi nohy. Kdyby se mi nezlomila hokejka, nejspíš by to brankář vyrazil betonem. Když jsem viděl letící čepel, říkal jsem si, že to snad není možné, a najednou koukám, že puk skončil v brance. Netušil jsem, jestli to bude platit, ale rozhodčí to uznali," dodal Doan.

Bizarní trefa pobavila celou střídačku Kojotů včetně trenéra Davea Tippetta. "Tenhle blafák jsem u něho na tréninku ještě neviděl. Kdyby mi ho ukázal, stavěl bych ho na nájezdy častěji," žertoval Tippett. "Dělám do hokeje už dlouho, viděl jsem toho spousty, ale tohle ještě ne. Kdyby to chtěl zopakovat, z tisíce pokusů se mu to už ani jednou nepovede," dodal Tippett.

Reklama

Související témata:
Čepel