Hlavní obsah

Zbyněk Michálek si zahraje play off. Z Arizony se stěhuje do St. Louis za Jaškinem

St. Louis

Hokejový obránce Zbyněk Michálek míří z Arizony do St. Louis. Český zadák byl vyměněn do organizace Blues jen pár hodin před uzávěrkou přestupů v NHL. Informoval o tom server kanadské televizní stanice TSN.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Zbyněk Michálek v dresu Arizony.

Článek

Michálek hájil barvy Kojotů s výjimkou dvouletého působení v Pittsburghu nepřetržitě od roku 2005. V probíhajícím ročníku zámořské soutěže odehrál za Arizonu 53 zápasů, v nichž zaznamenal 2 góly a 6 asistencí. Od poloviny února nenastupuje do soutěžních utkání kvůli nespecifikovanému zranění v horní části těla.

O výměně dvaatřicetiletého beka se dlouho spekulovalo. Vicemistrovi světa z roku 2006 totiž po skončení sezóny vyprší pětiletý kontrakt s ročním příjmem 4 mil. dolarů a může se stát volným nechráněným hráčem.

Zatímco Arizona patří v letošní sezóně k nejslabším mužstvům NHL, Bluesmani jsou v Západní konferenci třetí a připravují se na play off. Starší z bratrské dvojice Michálků se v týmu Blues sejde s dalším českým hokejistou - útočníkem Dmitrijem Jaškinem.

Místo Michálka získala Arizona talentovaného ruského útočníka Maxima Letunova, jenž hraje v USHL za Youngstown, a právo výběru ve třetím kole letošního draftu.

Reklama

Související témata: