Hlavní obsah

Fanoušci na Jágra nedali, vybrali ho pro Utkání hvězd. A vyplynula z toho i funkce

New York

Jaromír Jágr z Floridy je jedním ze čtyř kapitánů, které vybrali fanoušci pro nový formát Utkání hvězd NHL. Dalšími kapitány jsou Patrick Kane z Chicaga, ruský kanonýr Alexandr Ovečkin z Washingtonu a John Scott z Arizony. Legendární český křídelník si sice přál, aby ho fandové v jeho věku už do zápasu vůbec nenominovali, zůstal ovšem nevyslyšen. Od fanoušků z celého světa dostal nejvíce hlasů mezi všemi hokejisty Atlantické divize. Hlasování trvalo měsíc od 1. prosince do 1. ledna.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Útočník Floridy Panthers Jaromír Jágr (vlevo) přijímá gratulaci ke gólu proti Montrealu od Aleksandera Barkova (16).

Článek

Utkání hvězd NHL má od nynější sezóny nový formát, hokejisté v nich budou mimo jiné hrát pouze 3 na 3. „Fanoušci, cením si toho, že mě volíte do All-Star Game, ale 3 na 3 by mě zabilo a já ještě nechci zemřít. Děkuju za pochopení," napsal Jágr na sociální síti zhruba před měsícem.

Většina jeho fanoušků to ale pochopila jako vtip. Stejně jako "Finský blesk" Teemu Selänne, který mu hned natruc odepsal: „Já tě volím, kamaráde! Tak starý ještě nejsi! A jsi o tolik chytřejší než ty děti, co dnes hrají! Válej dál, kamaráde!"

Do hry 2 na 2 nepůjdu, vtipkoval

Jágra Finova reakce pobavila a vzápětí odepsal: „Udělám to pro tebe, když (fanoušci) rozhodnou. Pokud to ale nebude dobré a pravidla se v roce 2026 změní na hru 2 na 2, už do toho nepůjdu. Na to budu v 54 letech už opravdu moc starý."

Do All-Star Game byl nejproduktivnější Evropan v historii NHL v minulosti nominován už dvanáctkrát. Tradiční exhibici si zahrál devětkrát, naposledy v roce 2004.

Utkání hvězd, které se koná 31. ledna v Nashvillu, budou hrát čtyři týmy zastupující jednotlivé divize. Každý celek bude mít 11 hráčů: šest útočníků, tři obránce a dva brankáře. Zápasy se budou hrát jen na dvacet minut a bude se hrát formátem play off.

Semifinále proti sobě odehrají týmy z jednotlivých konferencí - tedy Atlantická s Metropolitní a Pacifická s Centrální - a vítězové pak nastoupí proti sobě v dalším dvacetiminutovém finále, v němž v případě remízy rozhodnou samostatné nájezdy.

Fanoušci vyberou pouze jednoho hráče reprezentujícího každou divizi, ti budou zároveň kapitány. Zbylých 40 hráčů nominuje NHL. Své zástupce bude mít na exhibici všech 30 týmů soutěže.

Reklama