Hlavní obsah

Jsem unavený jako P.R.A.S.E, predikoval Jágr nezdar. Všiml si vůbec českého vzkazu?

Vancouver

Buffalo, Ottawa, Edmonton a nyní Vancouver. V posledních dnech Jaromír Jágr se svými Pantery nacestoval stovky kilometrů, až v pondělním duelu na ledě Canucks ale Florida padla 2:3 po prodloužení. Česká 68 v přídavku hákovala a pak jen z trestné lavice sledovala rozhodující gól. Už před zápasem přitom Jágr na sociálních sítích avizoval, jak je unavený a bez energie.

Foto: Anne-marie Sorvin, Reuters

Jaromír Jágr (68) z Floridy a vancouverský bek Alexander Edler (23).

Článek
Fotogalerie

Náročný program se na Panthers projevil v druhé části zápasu. Hosté neudrželi vedení 2:0 a z vyrovnaného zápasu nakonec odcházeli poraženi. I proto, že Jágr nevyužil dvě slibné možnosti, kdy stál před domácím gólmanem Markströmem.

Dvanáctizápasová vítězná šňůra skončila na ledě Vancouveru. Jako by to Jágr tušil... „Hokej a NHL je něco nádherného. Ale jsou i dny, kdy to není taková pohádka, jak to z dálky vypadá. Včera náročný zápas, cestování a do postele se dostanete ve tři ráno. Moc se nevyspíte, po utkání to ani moc nejde," napsal kladenský odchovanec v pondělí večer na svém facebooku.

„Člověk je unavený jako P.R.A.S.E, a k tomu na vás čekají odpočinutí hráči Vancouveru, kteří touží po tom, aby nám ukončili vítěznou sérii," predikoval Jágr. Jeho věštba se nakonec vyplnila. A byla to právě česká legenda, která v prodloužení sehrála klíčovou roli. Hákovala Emersona Etema a musela na trestnou lavici. Hvězda Canucks Daniel Sedin pak vstřelila vítězný gól. Na české 68 byla vidět obrovská únava, ale také frustrace.

Bitka bez Jágra

Když si zkušený útočník odpykával trest, zřejmě si ani nevšiml „českého" vzkazu, který mu na plexisklo přilepil jeden z domácích fanoušků. Nápis „Jardo, prosím netrilej puk!"s největší pravděpodobností vyzýval Jágra, aby neskóroval.

Česká 68 se nezúčastnila obří šarvátky, kterou po závěrečné siréně vyprovokoval Derek Dorsett. Domácí útočník pošťuchoval náhradního brankáře Floridy Ala Montoyu, načež se strhla bitka obou střídaček. Hráči Vancouveru se po zápase oháněli tím, že ze střídačky Floridy zaslechli urážky na bratry Sedinovy. Po několika minutách strkanic a vzájemného vyříkávání se situace uklidnila.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.