Hlavní obsah

Gudas má v NHL další problém. Znovu tupě zaútočil na hlavu soupeře

Jen pět dní uplynulo od doby, kdy český obránce hokejistů Philadelphie Flyers svým důrazem poslal k ledu Daniela Catenacciho z Buffala, za což v zámoří sklidil ostrou kritiku. Že je Radko Gudas hodně tvrdý chlapík předvedl i v úterním duelu na ledě New Jersey (6:3). Tentokrát se jeho terčem stal Bobby Farnham, ani on úder ze strany nečekal. Gudase nejspíš stihne dodatečný trest od vedení NHL.

Foto: Julio Cortez, Profimedia.cz

Zadák Philadelphie Flyers Radko Gudas má další průšvih.

Článek
Fotogalerie

V minulém týdnu si český zadák vyhlédl Catenacciho a za svůj nebezpečný hit dostal trest do konce utkání. Vedení NHL se jeho zákrokem dál nezabývalo, přestože i protihráči Gudase označili za idiota. Pětadvacetiletý Čech se o pouhých pět dnů později znovu neudržel a vrazil do útočníka Devils.

Uplynulo necelých devět minut hry, když Gudas ze strany sestřelil Farnhama. Šlo o nebezpečný zákrok přímo na hlavu amerického útočníka. Gudasův prohřešek najdete zde.

Puk byl v té chvíli na opačné straně ledu a ze záběrů je jasně patrné, že se z Gudasovy strany jednalo o úmysl. Rozhodčí ihned přerušili hru a pražskému rodákovi dali pětiminutový trest plus vyloučení do konce zápasu. Další postih může udělit vedení NHL, Gudas má totiž poměrně bohatý trestní rejstřík - nejen za bitky už letos nasbíral 86 trestných minut.

Měl by být Radko Gudas za zákrok na Bobbyho Farnhama suspendován?
Ano, alespoň na jeden až tři zápasy
6,1 %
Ano, trest by však měl být vyšší, minimálně 4 utkání
75,6 %
Ne, podle mě bylo všechno v pořádku
18,3 %
Celkem hlasovalo 15962 čtenářů.

Reklama

Související témata: