Hlavní obsah

Útočník Jenáček: Českým klubům vadí můj věk, jdu do Německa

V sedmatřiceti letech končí v české hokejové extralize zkušený útočník Martin Jenáček. Posledních šest sezón byl pevnou součástí sestavy Litvínova. Udivoval šikovností a chladnokrevností při samostatných nájezdech, které často rozhodl ve prospěch svého týmu. Od září se bude hokejově realizovat v německém Freiburgu.

Článek

S jakými pocity se loučíte s extraligou?

S hodně smíšenými, spíše špatnými. Uplynulá sezóna mi individuálně celkem vyšla, byl jsem třetím nejproduktivnějším hráčem Litvínova po základní části. Ale týmu se moc nedařilo. Přesto jsem si myslel, že budu pokračovat v klubu dál. Počítal jsem minimálně ještě s rokem a byli jsme předběžně dohodnutí na nové smlouvě. To se změnilo. Bohužel Litvínov se rozhodl jinak. Byla to pro mě rána. Jsem zklamaný, ale takový je život.

Jsou nájezdy vaší parádní hokejovou specializací?

Někde jsem četl, že jsem údajně měl nejvíce vítězných nájezdů v extralize. Dost jsem je trénoval, ale bylo to i o štěstí. Jezdil jsem proti řadě kvalitních brankářů, nicméně mě nenapadá žádný, proti němuž bych si nevěřil, nebo naopak stoprocentně věřil.

V Litvínově jste hrál pod řadou trenérů...

Přišel jsem za Václava Sýkory. Pak mě postupně vedli Jaroslav Hübl starší s Petrem Rosolem, Jiří Kučera, Robert Reichel, znovu Kučera, Vladimír Kýhos a Vladimír Jeřábek. Každý kouč měl svoje.

Čekal jste na nabídku z extraligy?

Ano, jenže žádná nepřišla. Mám sice spoustu zkušeností, ale kluby se dívají i na věk. V sedmatřiceti jsem prostě v Česku angažmá nesehnal.

Takže tuhle kapitolu jste už definitivně uzavřel?

Extraligu jsem hrál jen za Zlín, Vsetín a Litvínov. Nejsem hokejový cestovatel. Teď jdu do německé třetí ligy a nepředpokládám, že by si mě tam někdo vyhlédl z české nejvyšší soutěže. Takže ta šance k návratu je opravdu minimální.

Co víte o Freiburgu?

Tým trénuje Tomáš Dolák, který tam žije přes dvacet let. Zná se s mým otcem. A v obraně by měl nastupovat český bek Jan Němeček, který stihl v kariéře i zápasy v NHL.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články