Hlavní obsah

Vítkovice - Ufa 4:5Šok v prodloužení! Vítkovice po slibném začátku na Spenglerově poháru podlehly Ufě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Huna 1 : 0
10. Huna 2 : 0
15. Zinovjev 2 : 1
22. Roman 3 : 1
24. Mirnov 3 : 2
27. Svačina 4 : 2
35. Zinovjev 4 : 3
41. Filatov 4 : 4
61. Kolcov 4 : 5
Záznam online reportáže

Davos/Praha
Aktualizováno

Vypadalo to na cenný skalp týmu z KHL, nakonec ale Vítkovice smolně padly. Nad Ufou přitom v Davosu vítkovičtí hokejisté dlouho vedli, několikrát i o dva góly, jenže z vítězství se neradovali. Český zástupce vstoupil do Spenglerova poháru prohrou s ruským klubem 4:5, když soupeř rozhodl Kolcovem už po dvanácti vteřinách prodloužení.

Foto: Salvatore Di Nolfi, ČTK/AP

Vítkovický Vladimír Svačina (v modrém) se snaží uniknout hokejistům Ufy.

Článek

Ve vítkovickém dresu zářil především Romanův útok, jenž obstaral všechny góly. Ztráta dobře rozehraného zápasu mužstvo z Ostravy mrzela. Získaný bod mu ale dává šanci na prvenství ve skupině a přímý postup do semifinále, pokud v pátek od 15 hodin porazí lídra švýcarské ligy Fribourg.

Vítkovice začaly skvěle. Měly výborný pohyb, šly důrazně před branku a slovenský útočník Huna jim dvěma góly během tří minut získal slibný náskok. Ufa se probrala až po čtvrthodině hry, když snížil Zinvojev, jenže ostravské mužstvo mělo hned v úvodu druhé části pohotovou odpověď.

Huna našel před brankou úplně volného Romana a bylo to 3:1. Jenže soupeře tak trochu vrátil do hry Málek, jenž při rozehrávce poslal puk přímo na hůl Mirnova, který měl dost času na střelu. Vítkovičtí ještě jednou odskočili na rozdíl dvou branek a znovu u toho byl jejich druhý útok, přičemž role střelce se ujal Svačina. Český klub pak přečkal i téměř dvě minuty ve třech proti pěti.

Výsledek je krutý, tvrdí vítkovičtí hokejisté

Ufa ale postupně hodně zlepšila herní projev, Znivojev se prosadil z dorážky a v úvodních vteřinách třetí části srovnala ruská posila z NHL Filatov. Od té chvíle ruský celek na ledě dominoval. Přesto se usilovně bránícím Vítkovicím povedlo duel dovést k prodloužení, které ale mělo hodně krátké trvání. Bleskově sehrané přečíslení zakončil přesnou ranou Kolcov a Ufa se mohla těšit z dovršení obratu skóre.

Vítkovického trenéra Peter Oremuse mrzela konečná prohra, ale na hře svého týmu našel hodně pozitiv. „Dvě třetiny jsme soupeře převyšovali, až ve třetí nás přitlačil. Měli jsme slibné vedení udržet, musíme ale respektovat i sílu Ufy. Přesto jsme ve hře o prvenství ve skupině a chceme o něj s Fribourgem v pátek bojovat," mínil kouč.

„Před dobrou kulisou se nám i dobře hrálo a škoda jen, že se dobře rozehraný zápas nepovedlo dotáhnout do vítězného konce. Vzhledem k tomu, že jsme během utkání třikrát vedli o dva góly, se konečný výsledek pro nás zdá trochu krutý. Ufa ale předvedla svou sílu, bohužel vždy velice rychle dotahovala a gól v úvodních vteřinách třetí části ji udržel ve hře," přiznal na klubovém webu autor dvou vítkovických branek Rudolf Huna, který uplatnil své loňské zkušenosti z KHL. „Že to padlo zrovna mě, bych nějak neřešil."

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu:
Skupina A:
HC Vítkovice Steel - Salavat Julajev Ufa 4:5 v prodl. (2:1, 2:2, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Huna (Roman, Svačina), 10. Huna (Kucsera, Roman), 22. Roman (Huna), 27. Svačina (Stehlík, Szturc) - 15. Zinovjev (Chlystov, Filatov), 24. Mirnov (Musatov), 35. Zinovjev (Gurkin), 41. Filatov (Chlystov), 61. Kolcov (Kajgorodov, Pihlström). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Reiber - Fluri, Köhler (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 6000.
Sestava Vítkovic: Málek - Wellinger, Barinka, Sloboda, Kudělka, Malík, Stehlík, L. Kovář, Voráček - J. Káňa, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Bartánus, Kucsera, Klimek - Walker, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.
Skupina B:
Davos - výběr Kanady 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Branky: 26. a 33. Ritchie, 10. Tavares, 11. Smyth, 55. Williams.
Tabulky:
Skupina A:
1.Fribourg-Gottéron1105:13
2.Ufa2116:92
3.Vítkovice1014:51
Skupina B:
1.Kanada2116:24
2.Mannheim1102:12
3.Davos1010:50

Reklama

Související témata: