Hlavní obsah

Vetřelkyně u hokejistů. Půvabná kanadská brankářka rozbalila náčiní v mužské šatně. A pak i na ledě

Columbus
Aktualizováno

Dáma v šatně hokejistů. Moment málovídaný. Ale Shannon Szabadosová, brankářka zlaté kanadské reprezentace z olympijských her v Soči, učinila v kariéře další důležitý krok. Má za sebou debut v mužské profesionální soutěži. Všechny oči v hale byly upřeny především na ni. V brance týmu Columbus Cottonmouths ale přes 27 zákroků nezabránila porážce 3:4 od Knoxville Ice Bears.

Foto: Tami Chappell, Reuters

Shannon Szabadosová rozbalila své náčiní v šatně hokejistů.

Článek
Fotogalerie

"Byla to zábava," říkala po utkání sedmadvacetiletá rodačka z Edmontonu pro web listu Ledger-Enquirer.

Brankářka se připojila k mužstvu z regionální soutěže Southern Professional Hockey League minulý týden a o víkendu odchytala první utkání od olympijského finále, jež se hrálo 20. února. Od té doby absolvovala i trénink s hokejisty týmu NHL Edmonton Oilers.

Spokojen s výkonem první hráčky v desetilté historii SPHL byl i trenér Jerome Bechard. "Myslím, že to zvládla dobře."

I trenér soupeřů Mike Craigen byl ohromen tím, co zvládla žena v bráně. "Šel jsem do zápasu bez předpojatosti, nevěděl jsem, co čekat, ale v zásadě to zvládla," vysekl kouč poklonu vetřelkyni, jejíž počínání sledovalo 4200 diváků v hledišti

"Olympijské zlato je pro mě nejvíc, ale tady bylo hodně vzrušující," srovnávala brankářka velké momenty své kariéry.

V nejprestižnější NHL se zatím žádná žena nepředstavila. Brankářka Manon Rheaumeová nicméně v roce 1992 jako první chytala v přípravném utkání za Tampu Bay.

Reklama

Související témata: