Hlavní obsah

Hvězdný Ovečkin posílí Rusko na MS. Nejlepší kanonýr NHL potvrdil účast

Moskva

Ruští hokejisté se po výbuchu na domácí olympiádě v Soči budou snažit napravit dojem alespoň na mistrovství světa v běloruském Minsku. Pomoct jim k tomu má hvězdný útočník Alexandr Ovečkin z Washingtonu. Nejlepší střelec NHL je mezi pěticí posil ze zámoří, které potvrdili generální manažer Andrej Safronov a nový trenér sborné Oleg Znarok na oficiální stránkách Ruské hokejové federace.

Foto: Jasen Vinlove, Reuters

Útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin (uprostřed) slaví se spoluhráči Johnem Carlsonem (vlevo) a Joelem Wardem gól v síti St. Louis.

Článek

Vedle Ovečkina Znarok může počítat také s jeho dvěma klubovými spoluhráči bekem Dmitrijem Orlovem a forvardem Jevgenijem Kuzněcovem, který do týmu Capitals odešel před měsícem z Čeljabinsku. Dále pak také s brankářem Antonem Chudobinem a útočníkem Andrejem Loktionovem z Caroliny, Nikolajem Kuljominem z Toronta a zadákem Antonem Bělovem z Edmontonu.

Osmadvacetiletý Ovečkin se představí na světovém šampionátu popáté za sebou a celkově podesáté, chyběl jen v roce 2009. Na kontě má 51 branek v tomto ročníku NHL, díky nimž získal počtvrté v kariéře Maurice Richard Trophy. Na MS získal dva tituly v letech 2008 a 2012.

Celkem na světových šampionátech sehrál 56 zápasů a připsal si 46 bodů za 27 gólů a 19 přihrávek. Bude se snažit napravit zklamání z vyřazení ve čtvrtfinále únorových domácích olympijských her v Soči. Tam Ovečkin nezářil a v pěti duelech zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

Reklama

Související témata: