Hlavní obsah

Horák i Mazanec jdou v AHL do play off. Jordánovi sezóna skončila, možná jej vyzkouší Růžička

Den před koncem základní části nižší zámořské AHL se rozhodlo definitivně o všech postupujících do play off. Sezóna skončila pro farmářský tým Caroliny Charlotte, kde působí obránce Michal Jordán. Jeho možný test v přípravě před mistrovstvím světa v Minsku zmiňoval trenér české reprezentace Vladimír Růžička.

Foto: Petr Horník, Právo

Takhle se minulý rok radoval gólman Marek Mazanec z mistrovského poháru s Plzní, letos má možnost zažít něco podobného v nižší zámořské soutěži.

Článek

Dalším pravděpodobným adeptem na zkoušku v národním týmu byl útočník Roman Horák ze záložního týmu Edmontonu Oklahoma City, který ale po výhře nad Iowou 4:3 definitivně zabral poslední volné místo v bojích o Calderův pohár ze Západní konference. Horák k tomu přispěl gólem i asistencí, trefil se také obránce David Musil.

Ze hry je i loňský finalista Syracuse, kde se objevil obránce Andrej Šustr, který je už ale zpátky v celku Tampy Bay a hraje play off NHL. Calderův pohár naopak budou obhajovat Grand Rapids s brankářem Petrem Mrázkem a útočníkem Andrejem Nestrašilem, kteří byli u loňského triumfu, a také s forvardy Martinem Frkem a Richardem Nedomlelem.

Postoupil i celek Chicago Wolves, kde působil útočník Dmitrij Jaškin, který je v současné době v prvním týmu St. Louis. Bojovat v play off budou i Milwaukee s gólmanem Markem Mazancem, Texas s forvardy Matějem Stránským a Radkem Faksou, Springfield s Lukášem Sedlákem, Wilkes-Barre/Scranton s Dominikem Uherem a Manchester, kde sbírá zkušenosti brankář Patrik Bartošák.

Reklama

Související témata: