Hlavní obsah

Boj o medaile pustí i na Staroměstském náměstí

Praha

Jakmile čeští hokejisté ustáli americký nápor v poslední třetině čtvrtfinále, začalo vedení Prahy řešit, zda by se stihlo zrealizovat vysílání posledních dvou hokejových zápasů na MS, jak velí tradice, na Staroměstském náměstí. Organizátor vše zvládne postavit za 24 hodin. Nejen v hospodách či doma tak mohou příznivci sledovat závěrečné dva zápasy Čechů na šampionátu v Minsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační snímek fanoušků ze Staroměstského náměstí.

Článek

„Hned po čtvrtfinálovém zápasu s Američany jsme začali řešit, zda bychom instalaci obrazovek a sledování na Staroměstském námětí stihli zorganizovat. V pátek dopoledne pak Rada hlavního města Prahy schválila realizaci, takže fanoušci budou moci sledovat utkání na velkoplošné obrazovce v sobotu i v neděli," řekl Právu Lukáš Manhart (TOP 09), radní pro legislativu a sport. V plánu je promítání pouze českých zápasů, takže v sobotu půjde o bitvu s Finy od tři čtvrtě na šest a v neděli se obrazovky spustí, buď v půl čtvrté odpoledne v zápase o bronz, nebo v osm hodin při boji o zlaté medaile.

Instalování obrazovky, stavba pódia, stánků s občerstvením, toalet a pomoc bezpečnostních složek i záchranné služby během jednoho dne, je však pořádnou výzvou i pro zkušené organizátory.

„Vánoční a velikonoční trhy stavíme, když to jde rychle, čtyři dny. Ale toto i díky zkušenostem z minulých let dokážeme. Pracuje na tom zhruba dvacet lidí a podle mých informací by mělo všechno stát a být nainstalované v sobotu ve 13 hodin. Pak už se bude jen ladit signál," prozradila mluvčí organizátorů - společnosti Taiko, Hana Tietze.

Před Týnským chrámem bude tedy už v sobotu po poledni stát velkoplošná obrazovka o rozměrech 6x5 metrů. Zády k Pařížské ulici bude postaveno také pódium velké 8x6 metrů, kde poběží doprovodný program. „Sobotní program zde začne už v 16 hodin koncertem rokenrolové kapely And The End. Odpolednem bude provázet moderátor Ondřej Šimáček. O správnou atmosféru mezi hokejovými fanoušky se po celou dobu postará DJ Bohdan," upřesnil Jan Žampa, programový manažer společnosti Taiko. V neděli zahraje fanouškům poprocková kapela Portless a DJ Cutdem. Mikrofonu se ujme Petr Vojnar.

Přestože se hovořilo o tom, že tyto sportovní akce by magistrát po zkušenosti s olympijskou vesnicí, rád přesunul na Letnou a odlehčil Staroměstskému náměstí, je vidět, teče-li do bot, vrací se ke starým a ověřeným tradicím. „Ani jsme nikoho jiného neoslovovali, protože tento organizátor má s pořádáním sportovních přenosů na Staroměstském náměstí zkušenosti, takže předložili nabídku a my ji schválili. Tato dvoudenní akce bude stát magistrát 493 tisíc korun," dodal radní Manhart.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec