Hlavní obsah

Vůjtek se chce na MS v Ostravě rehabilitovat. Pak ukončí trenérskou kariéru

Vladimír KolářPrávo

V květnu příštího roku bude Ostrava slovenská. Předpokládá to Vladimír Vůjtek, trenér hokejové reprezentace našich východních sousedů, která v moravskoslezské metropoli bude hrát své zápasy ve skupině mistrovství světa.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český trenér Vladimír Vůjtek na slovenské střídačce.

Článek

Jste rád, že Slovensko bude hrát právě v ostravské skupině?

Jsem a moc se těším. Podle ratingu jsme měli hrát v Praze, ale pořadatel má možnost udělat jednu změnu a té využil. Slováci to s radostí přijali. Jsem si jistý, že slovenští fanoušci vykoupí vstupenky na každé naše utkání a tým bude v Ostravě jako doma. Pro mě je ta možnost ukončit práci na střídačce v místě, kde jsem dlouhé roky hrával a pak i trénoval, velkou výzvou.

Jste už definitivně rozhodnutý trenérskou kariéru ukončit?

Rčení „nikdy neříkej nikdy" varuje, ale já předpokládám, že to opravdu bude moje poslední mistrovství světa.

Budete vnímat šampionát jako dobrou příležitost napravit letošní nezdary slovenské reprezentace?

Ano, chceme se rehabilitovat. Na celé čáře jsme propadli na olympijských hrách, o mistrovství světa ale mluvím trochu jinak. Sice jsme se nedostali do čtvrtfinále, ale hráli jsme dobrý hokej. Měli jsme nové mužstvo a to potřebovalo čas, aby si sedlo. Utekly nám koncovky prvních tří zápasů, pak se to už nedalo dohnat.

Jak dopadla inspekční cesta generality slovenského hokeje v Ostravě?

Všechno podle předpokladů, dopadlo to tedy dobře. Hotel Park Inn, kde budeme v květnu bydlet, vyhovuje ve všech směrech, ČEZ aréna také. Bydlet v hotelu Clarion úplně vedle haly jsme nechtěli. Zvolili jsme raději místo, kde budou hráči mít větší klid.

Reklama

Související témata: