Hlavní obsah

Duel extraligy juniorů se nehrál kvůli pokusu o ovlivnění zápasu

Praha

Dnešní utkání extraligy juniorů mezi hokejisty Litvínova a Českých Budějovic bylo odloženo kvůli podezření z pokusu o ovlivnění výsledku. Jeden z hráčů Litvínova informoval vedení, že byl kontaktován hráčem Motoru. Zástupci severočeského klubu to následně oznámili Českému svazu ledního hokeje. Ten případ stejně jako policie vyšetřuje. Svaz o tom informoval v tiskové zprávě. Jihočeský klub se od případu distancoval.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek bankovek

Článek

"Hokejový klub Motor České Budějovice se jednoznačně distancuje od jakéhokoli jednání proti duchu zákona nebo fair play. Pokud by bylo podobné chování zjištěno u našeho hráče, okamžitě by přestal být členem klubu HC Motor České Budějovice," reagoval jihočeský klub v prohlášení.

"Věříme, že vše bude detailně prošetřeno. Náš klub bude této snaze maximálně nápomocen a pokud by se jakékoli obvinění potvrdilo, budeme na to nekompromisně reagovat," pokračoval klub.

Vedení Motoru kvůli případu svolalo mimořádnou správní radu. "Ve spolupráci s managementem A týmu se bude situací detailně zabývat," doplnili ve společné tiskové zprávě prezident správní rady spolku HC Motor České Budějovice Milan Janoušek a generální manažer ČEZ Motor České Budějovice Stanislav Bednařík.

Reklama

Související témata: