Hlavní obsah

Ovečkin rozlítil fanoušky svým politickým vzkazem

Oblékl se do trička s nápisem „Ne válce“ a v ruce držel papír s textem „Zachraňme děti od fašismu“. Svou fotku pak hokejový útočník Alexandr Ovečkin umístil na sociální síť a v popisku snímku pak přidal. „Naši prarodiče viděli hrůzy fašismu. Nedovolme to v naší době!!“. Podle všeho tím chtěla opora Washingtonu Capitals vyjádřit podporu ruským separatistům bojujícím na východě Ukrajiny.

Foto: Profimedia.cz

Alexandr Ovečkin.

Článek
Fotogalerie

„Vypadá to jako skryté poselství vyjadřující podporu pro rebely na Ukrajině. Tito rebelové, údajně financovaní a vyzbrojení Kremlem, bojují proti ukrajinské vládě v stále se stupňující válce. Podle zpráv se do války zapojilo více než tisíc ruských vojáků. Takto to vypadá, když má Rusko v úmyslu zachránit děti od fašismu," vysvětluje Ovečkinův vzkaz portál russianmachineneverbreaks.com.

Zatímco Západ svaluje vyhrocenou situaci na východě Ukrajiny na Rusko, to naopak viní ukrajinskou vládu z porušování demokratických zásad a připomíná, že tamní vláda se k moci dostala převratem.

Přátelství mezi Putinem a Ovečkinem trvá už dlouho. Ruský prezident například po květnovém vítězství Rusů ve finále mistrovství světa dorazil do kabiny sborné, kde se právě s Ovečkinem, kapitánem týmu, fotografoval.

Zasloužíš zemřít, vzkazují mu fanoušci

Zajímavé bude nyní sledovat, jak Ovečkina přijmou američtí fanoušci ve Washingtonu. Už první reakce příznivců na hráčovu fotku to však dávají tušit. „Zasloužíš si zemřít, ty ruské h* vno. Je zábavné sledovat, jak moc si užíváš severoamerického stylu života, ale i přesto nadále podporuješ diktátora," napsal na Ovečkinův profil na sociální síti jeden z fanoušků.

„Ještě včera jsem byl fanouškem Capitals. Jsi jen vymytý mozek a jenom doufám, že příště dostaneš nakládačku na ledě," přidal se další. „Ty a Putin jste nacisti. Vraťte se do své země," napsal jiný fanoušek.

Sport by měl lidi spojovat, říká Fetisov

„Začínám mít obavy, jak Ovečkina v Americe přijmou. Ačkoliv věřím, že sport je jedinou věcí, která dnes může lidi spojovat. Ale mluvil jsem se Sašou... Nikdy jsem si nedokázal představit, že by sportovci mohli být diskriminováni kvůli politickým konfrontacím," otevřeně přiznal Vjačeslav Fetisov, legendární obránce Sovětského svazu.

Je skutečně možné, že by nakonec Ovečkin z NHL pláchl? Když o víkendu dostal šéf Kontinentální hokejové ligy Alexandr Medveděv otázku, jestli je možné, aby se hvězdy jako Ovečkin nebo Malkin do KHL vrátily, odpověděl tajemně. „Příští sezónu očekávejte překvapení."

Tak uvidíme...

Reklama

Související témata: