Hlavní obsah

Místo pohody zbytečné nervy. Pokakali jsme se, přiznal sparťan Pilař

Když po čtyřiačtyřiceti minutách hry vedli doma nad švédským Växjö 5:1, vypadalo to, že hokejisté Sparty ani ve třetím utkání základní skupiny Ligy mistrů nenajdou přemožitele. Jenže pak Pražané nepochopitelně polevili, Seveřané třemi góly snížili na rozdíl jediného gólu a Jandačova parta si hodně oddechla, že těsný náskok udržela i po závěrečné siréně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Karel Pilař.

Článek

„Bylo to docela hektické. Měli jsme ve svých hlavách, že už je konec, že vyhrajeme. Ale nakonec to byly nervy a hodně jsme se nadřeli," přiznával slovenský útočník Martin Réway, jehož trefa ze 44. minuty se nakonec ukázala jako vítězná.

„Taky že za ni budu v kabině platit," usmála se letní posila Sparty, pro kterou byl gól proti Växjö první trefou ze hry. Dosud se Réway trefil jen v rozhodujícím samostatném nájezdu v přípravném utkání s Eisbärenem Berlín. „Přitom zápas s Växjö mi moc nevyšel, puky mi odskakovaly, led nebyl kvůli velkému teplu nijak super. Díkybohu, že jsme vyhráli."

Udělali jsme blbé chyby, ví Jandač

„Vítězství si samozřejmě hodně ceníme, jenže poslední třetina předvedený dojem trošku kazí. Udělali jsme v ní blbé chyby a soupeře pustili do hry. Prostě jsme to nezvládli a je to taková kaňka na utkání," zlobil se na své svěřence kouč Josef Jandač. „Trošku jsme se pokakali, napadaly nám tam góly, naštěstí to ale dobře dopadlo," ulevilo se obránci Karlu Pilařovi.

Závěr duelu pak nebyl ochuzen ani o emoce, k vidění bylo i několik potyček. Tvrdé zákroky několikrát pocítil i Réway. „Když se mi nedaří hokejově, snažím se pro tým obětovat jinak, třeba dohráváním soubojů. Tím jsem pro soupeře nepříjemným a oni mi to chtějí vracet. Ale to k hokeji patří, já bych na jejich místě udělal to samé," mávl rukou slovenský talent.

Sparta tak po třech odehraných kolech vévodí s náskokem čtyř bodů na Kuopio tabulce skupiny G a už v sobotu se po zápase právě s finským soupeřem může postupu přiblížit ještě víc. „Jsem překvapený, jak dobře jsme všechny tři dosavadní zápasy zvládli, protože jsme hráli proti kvalitním týmům. Máme to skvěle rozehrané, když ze zbývajících tří zápasů urveme pět šest bodů, postup nás nemine," uvědomuje si Pilař.

Reklama

Související témata: