Hlavní obsah

Bídný výkon, ale v Tampere se pokusíme o postup, ujistil třinecký útočník Adamský

Třinec

Třinečtí Oceláři mohli být prvním českým týmem, který si zajistí postup do osmifinále hokejové Ligy mistrů. Příležitost nevyužili, na domácím ledě prohráli s Tapparou Tampere 1:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Martin Adamský (vlevo) a Markus Kankaanperä z Tampere.

Článek
Fotogalerie

Slezané si nyní musejí postup vybojovat v posledním utkání skupiny právě na ledě včerejšího finského soupeře a stačí jim i výhra za dva body. „Hrozné utkání," vypadlo z Martina Adamského, autora jediné třinecké branky. „Kdybychom takhle hráli v pátek proti Plzni, tak s největší pravděpodobností zůstaneme bez bodu. Zkrátka bídný výkon od všech hráčů."

Co se stalo s Oceláři, že zůstali na hony vzdáleni svému standardu? „V této chvíli mě napadá jediné vysvětlení. V hlavách jsme asi měli, že Liga mistrů není česká extraliga. Přitom se neustále ujišťujeme, jak je tahle soutěž prestižní. Nicméně za dva týdny v Tampere se rozhodně pokusíme postoupit," slíbil Adamský.

Varaďa: Krok jsme drželi jen v první třetině

Velice zklamaný byl asistent trenéra Václav Varaďa. „Veskrze nepovedené utkání. Jen v první třetině jsme se soupeřem drželi krok, od druhé byl vepředu, vytvářel si spoustu šancí, zejména v přečíslení, na což nejsme zvyklí. My jsme nebyli schopni přidat. Na začátku třetí třetiny jsme šli sice do vedení, ale po hrozné hrubce finský tým skóre srovnal a výtečně sehranou přesilovkou pak strhl vítězství na svoji stranu."

Oporou finského týmu byl dvacetiletý český brankář Dominik Hrachovina. „Chytal jsem vůbec první zápas za áčko. V sobotu jsem byl v brance juniorského týmu a řekli mi, že mám po zápase letět do Helsinek a v pondělí s prvním týmem do Třince. Nečekal jsem to, o to víc jsem si utkání na domácím ledě užil. Říkám domácím, i když jsem z Brna," usmál se.

Hrachovina byl vyhlášen nejlepším hráčem Tappary v Třinci, ale on sám nevěří, že by mu to pomohlo do A–týmu i v utkáních finské ligy. „Spíše nadále zůstanu v juniorce, ale je dobré, že se mi povedl zápas v Třinci." Odchovanec Komety odešel do Finska v šestnácti letech, pravidelně bývá povoláván do mládežnických reprezentačních týmů.

Postoupí třinečtí hokejisté do osmifinále Ligy mistrů?
Ano
76,8 %
Ne
23,2 %
Celkem hlasovalo 568 čtenářů.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko