Hlavní obsah

Na rozdíl od kluků mám teprve srpen, usmívá se útočník, který režíroval výhru Liberce

Liberec

Útočník Petr Jelínek byl jednou z ústředních postav hokejistů Liberce při vítězném zápase Ligy mistrů s Kolínem nad Rýnem (2:1). Vstřelil úvodní gól, který nastartoval Bílé Tygry k tříbodovému zisku. Severočeský tým ale po středečním úspěchu na mezinárodní scéně musí rázem „přepnout“ na extraligu, v níž ho už v pátek a v neděli čekají duely na Moravě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Petr Jelínek (druhý zleva) slaví se spoluhráči gól v síti Kolína nad Rýnem.

Článek

Jelínek prožívá tak trochu opožděný start do sezóny. „V přípravě jsem skoro nehrál kvůli nemoci. Pak jsem měl první dva zápasy v extralize stopku za distanc z konce minulého ročníku. Do Liberce se mi totiž přenesl trest ze Slavie, konkrétně z posledního utkání v Pardubicích," vysvětlil forvard, který dohání manko.

„Když to tak vezmu, tak na rozdíl od kluků mám teprve srpen," usmál se Jelínek. „Ale každým zápasem se cítím lépe a věřím, že to bude pořád lepší. Proti Kolínu nad Rýnem jsem dal svůj vůbec první gól za Liberec. Doufám, že nebyl poslední. Ale při čekání jsem nebyl nervózní. Nejsem střelec, mám jiné úkoly," komentoval útočník svou gólovou statistiku. „Nejvýš stavím týmové výsledky a jsme rádi, že máme v Lize mistrů devět bodů. To je super. Až zápas ve finském Oulu rozhodne, zda postoupíme do osmifinále, takže cítíme šanci," vypíchl Jelínek současnou prioritu Bílých Tygrů.

Ligu mistrů považuje za kvalitní konfrontaci. „Vím, že Liberec hrál loni European Trophy, v níž jsme se Slavií nestartovali. Ale sezóny předtím jsem si evropskou soutěž s pražským týmem okusil. Jsem rád, že ta příležitost přišla i letos s Libercem," kvitoval mezinárodní měření sil.

Nadcházející náročný program mu nevadí. „Jen tréninkem se zápasy nedají nahradit, proto vítám další kola extraligy. Dostávám se do zápasového tempa a věřím, že se odpíchneme od výhry nad Kolínem nad Rýnem a zopakujeme kvalitní výkon v pátek v Olomouci," přál si Jelínek, který přišel v létě ze Slavie s kamarádem Lukášem Krenželokem. Kdy to společně „rozbalí" na ledě i v libereckém dresu? „Lukáš se vrací po zranění, ale nevím, jestli budeme hrát v jedné lajně. Záleží na trenérovi, jak tým postaví," dodal liberecký forvard.

Postoupí liberečtí hokejisté ze skupiny A do osmifinále Ligy mistrů?
Ano
81,4 %
Ne
18,6 %
Celkem hlasovalo 606 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec