Hlavní obsah

Blamáž, ostuda! Vůjtek a spol. jsou na Slovensku pod palbou kritiky

Zatímco před dvěma lety Vůjtka a spol. opěvovali, nyní čelí ostré kritice. V roce 2012 slavili slovenští hokejisté pod vedením českého kouče na světovém šampionátu v Helsinkách cenné stříbro. Letošní rok je ale z pohledu našich východních sousedů výsledkově dost mizerný. Na olympiádě v Soči slovenský tým skončil v osmifinále, na květnovém MS se neprobojoval ani do vyřazovací fáze a jeho trable vyvrcholily o víkendu na Arosa Challenge. Na švýcarském podniku obsadil poslední místo, když prohrál s Běloruskem i Norskem.

Foto: Profimedia.cz

Juraj Mikuš ve slovenské reprezentaci na Německém poháru.

Článek

Český národní tým v nové sezóně zatím na první výhru čeká. Přes sympatické výkony Růžičkovi svěřenci obsadili na Karjale poslední příčku a stejně dopadli i na Channel One Cupu.

Národnímu týmu se zatím nepodařilo přerušit šňůru porážek. Český fanoušek je ze série nezdarů už trochu netrpělivý, ten slovenský však pořádně skřípe zuby.

Velké rozpaky vyvolaly u slovenských příznivců výsledky na Arosa Cupu. Vůjtkův výběr totiž nejprve prohrál s Běloruskem 1:2 a náladu si nespravil ani v utkání o třetí místo, v němž podlehl Norům 1:3. Na turnaji, které nakonec ovládlo domácí Švýcarsko, skončil poslední.

Vůjtek: Chybí hlava, rozum a hlavně góly

"Hanba!" napsal třeba slovenský deník Nový čas. Slováci ve Švýcarsku zklamali v koncovce. Ve dvou zápasech vsřelili pouhé dva góly. "Tým bojuje, hraje na co má, ale častokrát tomu chybí hlava, rozum a hlavně - góly," posteskl si kouč Vladimír Vůjtek.

Slováci čekají na výhru už čtyři zápasy. Naposledy odjížděli z ledu radostní na Německém poháru po triumfu 4:1 nad Kanadou. Poté přišly porážky s Německem a Švýcarskem (shodně 1:2). Do Arosy odjelo zkušenější mužstvo posílené sedmi hráči z Kontinentální ligy, přesto se jejich střelecká produktivita nezvýšila.

Zmiňované neúspěchy s Bělorusy a Švýcary srazily Slováky na poslední čtvrtou příčku turnaje. "Dopadlo to přesně opačně, než jsme si předsevzali," citoval deník Pravda kapitána týmu Dominika Graňáka. "Málo jsme se prosazovali před soupeřovou brankou a na turnaji vstřelili jen dva góly. Musíme se z těchto dvou zápasů poučit a v budoucnu se vyvarovat chyb, jakých jsme se dopustili v Arose," dodal.

Vůjtek byl rozmrzelý z výkonů některých forvardů. "Je pravdou, že na poslední chvíli jsme museli udělat i nějaké změny, když se vyměnili tři pravé křídla, ale to není omluva. Měli jsme ve výběru hráče, kteří se pravidelně prosazují v domácí či české lize, ale na mezinárodním fóru selhali," řekl kouč Vůjtek pro Nový čas.

Vůjtek pochválil jen Ďalogu a Mikuše 

Slabou střeleckou potencí mužstva se zaobírá i deník SME. "Při začátcích slovenské reprezentace před více než dvaceti lety se hovořilo, že mužstvo je nejlepší v útoku a směrem dozadu jeho síla klesá. Dnes už to neplatí, vstřelit gól je pro slovenské útočníky velký problém," napsal deník, který označil vystoupení slovenské reprezentace na Arosa Cup jako blamáž.

Trenér Vůjtek byl k výkonu jednotlivých hráčů hodně kritický. Nedokázal vyjmenovat ani tři hráče, kteří by ho svým výkonem uspokojili. "Obránci Ďaloga, Juraj Mikuš a...Víte co? Zůstaneme radši u dvou," citoval Vůjtka deník SME.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice