Hlavní obsah

Kämpf bude mít při MS do 20 let podporu z hlediště: Rodičům jsem s cestou finančně pomohl

Praha

Kdyby se narodil o dva týdny dřív, už by na MS do 20 let v Torontu hrát nemohl. Chomutovský útočník David Kämpf má naštěstí narozeniny až 12. ledna a jako nejstarší hokejista českého týmu cítí i velkou odpovědnost.

Foto: Sport.cz

Přivezou čeští hokejisté konečně medaili z MS do dvaceti let?

Článek

Bude pro vás velkou výhodou, že jste na šampionátu hrál už před rokem?

Už vím, o co jde a jak to na turnaji chodí. Určitě budu méně nervózní a doufám, že na mě nedolehne ani atmosféra plné haly pro skoro dvacet tisíc lidí. Cítím, že se ode mě hodně očekává, pod tlak se tím ale nedostávám. Spíš si chci vše užívat.

Letos hrajete jen první ligu, nebude to handicap?

Myslím, že ne. Dvacítkový hokej na mistrovství má lepší úroveň než extraliga dospělých. Těším se, že budu v jednom útoku se spoluhráčem z klubu Ondrou Kašem. Jsme na sebe zvyklí. Víme, kam si kdo na ledě najíždí a hrajeme spolu skoro poslepu

Kam si troufá česká dvacítka na turnaji v Kanadě dojít?

Potenciál tohle mužstvo má určitě velký, bylo by hezké dostat se po deseti letech přes čtvrtfinále. Přidali se kluci z osmnáctky, kteří na jaře udělali na mistrovství stříbro, tak třeba nám pomůžou také až k medaili.

Naznačí vaše ambice už úvodní zápas proti obhájcům stříbra Švédům?

Určitě je lepší potkat Švédy hned na začátku, než pak rozjeté. Máme ještě Švýcary, Dány a Rusy a bylo by dobré postoupit z prvního nebo druhého místa, vyhnuli bychom se tím v boji o semifinále asi Kanadě i Americe. Nechci ale předbíhat, nejdřív musíme ze skupiny vylézt.

Těšíte se na výraznou podporu přímo v hledišti?

Přiletí rodiče, trošku jsem jim s cestou finančně pomohl. Jsem rád, že u toho bude i moje přítelkyně. Může to být i pro ně skvělý zážitek, i když se budou vracet domů už po základní skupině. Vánoční dárky předáme až po mistrovství, nejradši bych jim zabalil medaili.

Trenéři už zmíněných stříbrných juniorů nastolili přísný režim užívání mobilů. Jak to funguje ve dvacítce?

Trenér Přerost nám dává volnost, takže na sociálních sítích je každý, jak uzná za vhodné. Už jsme trochu dospělejší, celou noc na facebooku určitě nestrávíme.

Získají čeští hokejisté do dvaceti let na nadcházejícím MS medaili?
Ano
77,3 %
Ne
22,7 %
Celkem hlasovalo 4357 čtenářů.

Reklama