Hlavní obsah

Odvrátí čeští junioři na MS blamáž? Diskuse na internetu raději nečtu, tvrdí Zacha

Místo avizovaného boje o nejvyšší příčky se česká hokejová dvacítka pere s tím, aby její účinkování na mistrovství světa v Torontu neskončilo blamáží. Dvě potupné prohry 2:5 se Švédy a Švýcary se na mužstvu podepsaly, přesto svěřenci kouče Miroslava Přerosta neztrácejí naději. Dnes od 19 hodin (živě ČT Sport, on-line na Sport.cz) musí bezpodmínečně porazit Dánsko. Útočník Pavel Zacha věří, že klíčové utkání české mladíky nakopne k mnohem lepším výsledkům.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Pavel Zacha.

Článek

Čeští junioři musejí Dány porazit, jedině tak si udrží šanci na postup ze skupiny. „Čeká nás nejdůležitější utkání na šampionátu. Když vyhrajeme, budeme blízko čtvrtfinále. V opačném případě by to bylo špatné. Věřím, že uspějeme. Ale jednoduché to nebude. Každý si řekne - je to jenom Dánsko... Na šampionátu však hrají výborně, mají vyrovnané zápasy. Musíme s tím počítat," řekl pro hokej.cz Zacha.

Útočník kanadské Sarnie, hrající Ontario Hockey League, cítí obrovský tlak. „Ten zápas bude rozhodovat. Ale máme tady kluky, co hrají doma v áčku, dál kluky z kanadských juniorek, i jednoho z NHL. Myslím, že psychicky bychom na to měli být nachystaní. Potřebujeme i štěstí. Vytváříme si hodně šancí, mohli jsme dát mnohem víc gólů," litoval předchozích promarněných šancí.

S ohledem na předchozí nezdary se Švédskem a Švýcarskem už Zacha raději nečte internetové diskuse. Mnozí příznivci totiž nad českými mladíky předčasně zlomili hůl. „Přečtu si věci na sociálních sítích, ale diskuse na internetech moc ne. Snažím se, abych české věci nesledoval. Protože moc vám nepomůže, když vidíte, jak vám lidi přestávají věřit," připouští Zacha.

Dánové sebrali bod favorizovanému Rusku, takže české juniory dnes čeká tvrdý oříšek. „Musíme si dát hlavně pozor na jejich první lajnu, která byla draftovaná. Například Ehlers je výborný hráč, stejně tak Bjorkstrand. Mají slušné další hokejisty, ovšem zápasy rozhodují hlavně ti tři nejlepší. My jsme sice pod tlakem, ale když to teď zvládneme, tak nám to do budoucna pomůže. Máme nůž na krku, ale Dány porazíme," doufá někdejší hráč Liberce.

Zacha věří, že česká dvacítka ještě na MS neřekla poslední slovo. „Jasně, prohráli jsme dva zápasy, ale to nic neznamená. Myslím, že pokud půjdeme do vedení, tak se rozjedeme. Je to jen o jednom okamžiku. Celkově stále věřím, že tady můžeme udělat dobrý výsledek," věří sedmnáctiletý centr.

Porazí čeští hokejisté na juniorském MS tým Dánska?
Ano
61,1 %
Ne
38,9 %
Celkem hlasovalo 9920 čtenářů.

Reklama

Související témata: