Hlavní obsah

Ecclestone připustil, že možná bude muset skončit v čele F1

Londýn

Promotér formule 1 Bernie Ecclestone poprvé připustil, že by kvůli podezření z korupce mohl po letech ztratit svou vládu nad seriálem. Dvaaosmdesátiletý Brit stále čeká, zda bude v Německu obžalován kvůli uplácení při prodeji komerčních práv na formuli v roce 2006 společnosti CVC Capital Partners.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Šéf F1 Bernie Ecclestone.

Článek

"Jestli po mě Němci půjdou, bude se mně muset CVC nejspíš zbavit. To je jasné, pokud budu zavřený," řekl Ecclestone listu The Sunday Telegraph.

Společnost CVC už se prý na takovou možnost chystá. "Říká se, že najali lovce hlav, aby našel někoho místo mě, kdybych tady nebyl. Kdybych umřel nebo tak něco," uvedl. "To je normální. Musejí dělat něco, aby byli lidi spokojení," dodal britský miliardář, jenž šéfuje F1 od konce 70. let minulého století.

Ecclestone loni přiznal, že v roce 2006 dal německému bankéři Gerhardu Gribkowskému za bezproblémový prodej 48 procent práv 44 miliónů dolarů, odmítá ale, že šlo o úplatek. Gribkowsky, jenž působil ve vedení banky BayernLB, která vlastnila část práv na formuli, ho prý vydíral.

Gribowsky už byl za svou roli v případu odsouzen na osm a půl roku do vězení.

Reklama

Související témata: