Hlavní obsah

Schumacher ohrozil svůj život, když chtěl pomoci zraněné dívce

Leží v kritickém stavu na klinice v Grenoblu a celý sportovní svět se modlí za jeho uzdravení. Sedminásobný šampión formule 1 Michael Schumacher se vážně zranil při lyžování a všeobecně se má za to, že doplatil na svou závislost na adrenalinu. Deník Bild však přišel s verzí, že k hrozivému pádu vůbec nedošlo v extrémní rychlosti. Schumi havaroval podle deníku proto, že chtěl pomoci zraněné dívce. Proto také opustil sjezdovku a na nezpevněném hlubokém sněhu narazil hlavou o skálu.

Foto: Stringer, Reuters

Němec Michael Schumacher lyžování zbožňuje.

Článek

Ostře sledovaná havárie se mění v tajemný příběh. Veřejnost strachující se o život famózního pilota žije v přesvědčení, že důvodem havárie Michaela Schumachera na lyžích byla jeho závislost na adrenalinu. Ve formuli 1 byl přece zvyklý testovat hranice rychlosti a možnosti monopostu...

Najednou se však objevila verze, že milovník rychlosti se vážně zranil kvůli něčemu úplně jinému.

Již první informace konstatovaly, že se Schumi na lyžích ocitl tam, kde neměl co dělat. Deník Bild teď ovšem tvrdí, že sedminásobný mistr světa riskoval své zdraví kvůli tomu, že se snažil dostat ke zraněné dívce, která je navíc dcerou jeho dobrého přítele.

Rodák z Kerpenu se k ní duchapřítomně vydal, aby jí pomohl postavit se na nohy. Schumacher se však ocitl na nezpevněném hlubokém sněhu, následovala kolize a náraz hlavou na skálu.

Smůla při běžném manévru

Novou verzi podporují lidé z pilotova okolí. „Zachytil se o skálu, kterou přehlédl, a tím ztratil kontrolu nad svým pohybem," říká Schumacherova mluvčí Sabine Kehmová. „Že pak následně narazil hlavou na kámen je velká, velká smůla. Nejel příliš rychle. Byl to normální manévr," dodává mluvčí s poukazem, že Schumacher si vážná zranění nezpůsobil vlastní nedbalostí.

Jak už bylo zveřejněno, legendární pilot měl při nárazu na hlavě přilbu a chránič páteře, což mu podle všeho zřejmě zachránilo život. I přesto však Schumacher utrpěl vážná zranění hlavy, zejména v zadní části lebky. Horská záchranná služba byla na místě neštěstí již čtyři minuty po smolném pádu. Schumacher byl sice při vědomí, ale značně zmatený a dezorientovaný.

Zdravotní stav legendárního pilota je den před jeho pětačtyřicátými narozeninami beze změn. Schumacher leží na jednotce intenzivní péče s těžkým zraněním hlavy v umělém spánku. Jeho stav je po druhé operaci stabilní, nicméně nadále kritický. Lékaři neplánují na čtvrtek žádnou tiskovou konferenci. Kehmová už ve středu prohlásila, že zveřejní nové zprávy jen v případě, že se Schumacherův zdravotní stav významně změní, ať už pozitivním nebo negativním směrem.

Reklama

Související témata: