Hlavní obsah

Hamilton ovládl trénink v Singapuru, Rosberg byl až třináctý. Maldonado narazil do zdi

Singapur
Aktualizováno

Druhému tréninku za umělého osvětlení před Velkou cenou Singapuru formule jedna vévodil Brit Lewis Hamilton, jenž zajel nejrychlejší čas dne. Fernando Alonso z Ferrari, který ovládl úvodní trénink, skončil druhý, třetí pak Daniel Ricciardo z Red Bullu. Vedoucí muž šampionátu Nico Rosberg obsadil až třináctou příčku.

Foto: Edgar Su, Reuters

Fernando Alonso na Ferrari ovládl první páteční trénink na Velkou cenu Singapuru.

Článek

Hamilton byl v tréninku o 1,5 sekundy rychlejší než jeho týmový kolega z Mercedesu  a největší rival v boji o titul Rosberg. Druhý trénink byl dočasně přerušen poté, co Pastor Maldonado ztratil v desáté zatáčce kontrolu nad svým lotusem a narazil do zdi.

Havárie zdržela právě Rosberga, jenž tak nemohl dosáhnout na své nejrychlejší kolo. Od neslavné aféry kolem havárie Nelsona Piqueta juniora v roce 2008, kdy se z vítězství radoval Alonso, se žádná velká cena Singapuru neobešla bez safety caru. A tak není Maldonadova havárie v tréninku ničím překvapivým.

Problémy měl i čtyřnásobný světový šampión a vítěz posledních tří Velkých cen Singapuru Sebastian Vettel, jenž nakonec zajel pátý nejrychlejší čas. Na konci prvního tréninku měl problémy s motorem a jeho mechanici tak měli během přestávky a většiny druhého tréninku plné ruce práce.

Deset minut před koncem nakonec Vettel dokázal vyrazit na trať a na superměkkých pneumatikách dokázal zajet solidní umístění.

Trénink na Velkou cenu Singapuru, závod mistrovství světa vozů formule 1:
První trénink:
1. Alonso (Šp./Ferrari)1:49,056
2. Hamilton (Brit./Mercedes)-0,122
3. Rosberg (Něm./Mercedes)-0,149
4. Vettel (Něm./Red Bull)-0,818
5. Ricciardo (Austr./Red Bull)-1,066
6. Vergne (Fr./Toro Rosso)-1,483.
Druhý trénink:
1. Hamilton1:47,490
2. Alonso-0,133
3. Ricciardo-0,300
4. Räikkönen (Fin./Ferrari)-0,541
5. Vettel-0,551
6. Magnussen (Dán./McLaren)-0,868

Reklama

Související témata: