Hlavní obsah

VIDEO: Po Bianchiho nehodě znovu ožila idea uzavřených kokpitů v F1

Umíte si představit formuli 1 s kabinou pro jezdce? Kdo ví, zda se nápad „zasklít" kokpit, brzy na okruzích neobjeví. Nedělní nehoda Julese Bianchiho na okruhu v Suzuce totiž znovu oživila myšlenku, že by jezdci v monopostech seděli pod střechou. Podle šéfinženýra Williamsu Roba Smedleyho by naroubování kabiny na tělo formule nepředstavovalo významný problém.

Studie formule 1 s uzavřeným kokpitem

 
Článek

Debata o zvýšení bezpečnosti se znovu vynořila po pěti letech. V létě roku 2009 došlo v rozmezí šesti dnů ke dvěma úrazům hlavy jezdce v otevřeném monopostu: těžkému zranění Felipeho Massy při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska formule 1 předcházela fatální nehoda v závodu formule 2 v britském Brands Hatch, kde utrpěl smrtelné zranění teprve osmnáctiletý syn Johna Surteese Henry po zásahu letící pneumatikou utrženou z monopostu soupeře.

Podobný efekt pak měla i hrozivá nehoda Bianchio, jehož neovladatelný vůz vletěl v Suzuce souhrou nešťastných okolností přímo pod vyprošťovací jeřáb a francouzský pilot po těžkém úraze hlavy stále bojuje o život v nemocnici.

Mezinárodní automobilová federace FIA již v uplynulých letech koncept uzavřeného kokpitu testovala a podle Smedleyho by nebylo od věci vzít toto téma opět v potaz. „Řešili jsme to poměrně intenzivně na jednáních Technické skupiny po nehodě Felipeho Massy. Z technického hlediska to není vůbec složité řešení a jako téma to určitě není uzavřené," poznamenal Smedley.

Video u článku ukazuje studii uzavřeného monopostu Ferrari, z níž je dobře patrné, že by F1 čekala velká proměna. „Formule 1 by dostala novou tvář, ale to je čistě věc estetiky. Podívejte se na vozy z 50. let, kdy šampionát odstartoval, a formule z roku 2014. Moc podobné si nejsou, že? Já osobně to neřeším," doplnil Smedley.

Měla by se formule 1 vydat cestou uzavřených kokpitů?
ano
44,8 %
ne
55,2 %
Celkem hlasovalo 5986 čtenářů.

Reklama

Související témata: