Hlavní obsah

Vítězství má v krvi po tátovi. Schumacher den po debutu nenašel přemožitele

Skvělé jezdecké předpoklady naplnil do puntíku. Teprve šestnáctiletý pilot formule 4 Mick Schumacher, syn slavného sedminásobného šampióna F1 Michaela, zažil na domácí půdě v Oscherslebenu výtečný závodní víkend. V sobotu obsadil deváté místo a byl nejlepším nováčkem německého mistrovství, v neděli už dominoval a ve startovním poli nenašel přemožitele!

Mick Schumacher vyhrál svůj první závod v F4.Video: Reuters

 
Článek

Závodnické geny zdědil po svém otci Michaelu Schumacherovi. Ten se doma v Glandu na břehu Ženevského jezera stále zotavuje z vážného zranění hlavy, které utrpěl na konci roku 2013 při lyžování ve francouzských Alpách.

Mick Schumacher ještě loni jezdil na motokárách, nyní už řádí v silnějších kubaturách. Nejprve v sobotu obsadil při své premiéře v F4 devátou příčku, přitom do půlhodinového závodu odstartoval až z 19. místa. V neděli dopoledne dojel dvanáctý, ale do třetího závodu se monoposty postavily na start v obráceném pořadí a šestnáctiletý talent vybojoval svou první výhru.

Seriál F4 spadá pod Mezinárodní automobilovou federaci (FIA) a pro mladé jezdce je mezistupněm mezi motokárami a finančně náročnější formulí 3.

Reklama

Související témata: